Numan Kurtulmuş: Misak-ı Milli çerçevemiz çok daha geniş olmalı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Sivas Kongresi'nin 104. Yıl Dönümü Töreni’nde konuştu. "Türkiye Yüzyılı'nı kurmanın ilk şartı milli birlik ve beraberliğimizi en güzel şekilde tesis etmek ve korumaktır" diyen Kurtulmuş'un "Misak-ı Milli çerçevemiz çok daha geniş olmalıdır" açıklaması da dikkat çekti.

Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından önemli başlıklar şöyle

"MİSAK-I MİLLİ ÇERÇEVEMİZ ÇOK DAHA GENİŞ OLMALI"

Bundan bir asır evvel çizilmiş olan Misak-ı Milli'nin yeni bir çerçevede değerlendirilmesinin zorlunlu olduğu kaanatindeyim. Misak-ı Milli ya da  Yeni Misakı milli çerçevemiz çok daha geniş olmalıdır. Artık Misak-ı Milli derken Mavi Vatandan, uzay vatandan, siber vatandan, yeşil vatandan bahsediyoruz... Velhasıl günümüz düyamızın şartlarında bağımsızlık ve egemenliğpimizi kuvvetlendirmek için neleri güçlendirmemiş gerekiyorsa bunların hepsinden bahsediyoruz.

Sivas Kongresi'nde en önemli hususiyetlerden birisi zaten milletimizde var olan bu milli hakimiyet fikrinin milli iradenin güçlü olması fikrinin yaşatılması kararı ve iradesidir. Bunun ciddi bir şekilde gündeme getirilmesidir.

"TÜRKİYE YÜZYILINI KURMANIN İLK ŞARTI..."

Cumhuriyetimizin 2. asrına dair hedeflerimiz bağımsızlık ruhuyla ileriye taşınacak. Milletten başka hiçbir güç tanımayız. Cumhuriyetin 2. asrına son derece kuvvetli ve güçlü bir şekilde girmek için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Türkiye Yüzyılı'nı kurmanın ilk şartı milli birlik ve beraberliğimizi en güzel şekilde tesis etmek ve korumaktır. 

Kurtulmuş'un konuşmanın ardından muharip uçakların gösterisi izlendi. Mehter takımı ve halk oyunları gösterileri sunuldu.

MİSAK-I MİLLİ NEDİR?

Birinci Dünya Savaşı sonrasında yeni dünya düzeninde Türklerin yaşadıkları sınırları belirlemek, uluslararası kamuoyu ile paylaşarak kesinlik kazandırmak için çizilmiş sınırlara Misak-ı Milli denir. Türkiye Cumhuriyeti tarihi açısından Misak-ı Milli büyük önem teşkil eder.

Numan Kurtulmuş: Misak-ı Milli çerçevemiz çok daha geniş olmalı

Numan Kurtulmuş: Misak-ı Milli çerçevemiz çok daha geniş olmalı

Numan Kurtulmuş: Misak-ı Milli çerçevemiz çok daha geniş olmalı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...