İstanbul'da hava ulaşımına fırtına ve kar engeli: Pegasus ve THY'den sefer iptalleri

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İstanbul'da hava ulaşımına fırtına ve kar engeli: Pegasus ve THY'den sefer iptalleri

GÜNDEM Haberleri

İstanbul'da başlayan kar yağışı ve fırtına sebebiyle Pegasus Hava Yolları Sabiha Gökçen varışlı tüm uçuşlarını iptal ettiğini duyurdu. THY ise İstanbul Havalimanı kalkışlı-varışlı 152, Sabiha Gökçen kalkışlı-varışlı 18 seferini iptal etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD'tan yapılan art arda uyarlılar sonrası İstanbul, kar ve fırtınanın etkisini girdi. Hava şartlarının olumsuz etkilenmesinin ardından Pegasus, Sabiha Gökçen varışlı tüm uçuşlarını iptal etti.

"5 ŞUBAT VARIŞLI UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ"

Pegasus Hava Yolları'nın kurumsal sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda, "İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle yetkili makamların uçuş kısıtlama kararı çerçevesinde uçuş iptalleri yaşanmaktadır. 5 Şubat Sabiha Gökçen varışlı tüm uçuşlar iptal edilmiştir" açıklamasında bulunuldu.

THY'DEN SEFER İPTALİ AÇIKLAMASI

Türk Hava Yolları'ndan (THY) yapılan açıklamaya göre; olumsuz hava ve kar sebebiyle İstanbul Havalimanı kalkışlı-varışlı 152, Sabiha Gökçen kalkışlı-varışlı 18 sefer iptal edildi. Diğer yandan İstanbul Valiliği olumsuz hava koşulları nedeniyle kent genelinde yarın eğitime ara verildiğini bildirdi. Bu açıklamalar sonrası yeni bir gelişme daha yaşandı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı tüm uçuşlar olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Bugün akşam saatleri itibariyle İstanbul'da da kar yağışı kuvvetini artıdı. Bu durum sonrası veliler ve öğrencilerin gözü, İstanbul Valiliğine çevrildi. Herkesin beklediği o açıklama da geldi. Twitter hesabından paylaşımda bulunan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya "Temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarımızdaki eğitime 6 Şubat Pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Valilikten "Son meteorolojik verilere göre kentin kuzey kesimleriyle Avrupa Yakası’nda ve özellikle yakanın batı kesimlerinde daha fazla etkili olması beklenen kar yağışlarının pazartesi öğleden sonraya kadar etmesi bekleniyor. Şehrin diğer bölgelerindeki yağışların genellikle yağmur, karla karışık yağmur ve özellikle yüksek kesimlerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yüksek kesimler başta olmak üzere, yer yer kuvvetli buzlanma ve don hadiselerinin görülebilir, rüzgâr kuvvetli fırtına ve yer yer tam fırtına şeklinde esebilir. Olumsuz hava şartları gerekçesiyle 6 Şubat 2023 Pazartesi günü, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bütün resmi ve özel temel eğitim ve ortaöğretim kurumları ile halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kurslarında eğitime 1 gün süreyle ara verildi" denildi.

(AA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...