İstanbul ve Ankara'da okullar tatil edildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İstanbul ve Ankara'da okullar tatil edildi

GÜNDEM Haberleri

İstanbul ve Ankara'da etkili olan kar yağışının ardından yarın okulların tatil olup olmayacağı merak konusuydu. Her iki il valiliğinden de beklenilen açıklama geldi. İstanbul ve Ankara'da yarın eğitime ara verildi.

İki haftalık sömestir tatili yarın son buluyor. Yaklaşık 19 milyon öğrenci yeniden ders başı yapacakken yurdu aniden etkisi altına alan kar, eğitime engel oldu. Türkiye'nin birçok şehrinde olumsuz hava şartları sebebiyle yarın eğitim yapılmayacak.

ÖĞRENCİLERİN BEKLEDİĞİ HABER VALİ YERLİKAYA'DAN GELDİ

Bugün akşam saatleri itibariyle İstanbul'da da kar yağışı kuvvetini artıdı. Bu durum sonrası veliler ve öğrencilerin gözü, İstanbul Valiliğine çevrildi. Herkesin beklediği o açıklama da geldi. Twitter hesabından paylaşımda bulunan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya "Temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarımızdaki eğitime 6 Şubat Pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1622288380028403720

Ayrıca Valilikten "Son meteorolojik verilere göre kentin kuzey kesimleriyle Avrupa Yakası’nda ve özellikle yakanın batı kesimlerinde daha fazla etkili olması beklenen kar yağışlarının pazartesi öğleden sonraya kadar etmesi bekleniyor. Şehrin diğer bölgelerindeki yağışların genellikle yağmur, karla karışık yağmur ve özellikle yüksek kesimlerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yüksek kesimler başta olmak üzere, yer yer kuvvetli buzlanma ve don hadiselerinin görülebilir, rüzgâr kuvvetli fırtına ve yer yer tam fırtına şeklinde esebilir. Olumsuz hava şartları gerekçesiyle 6 Şubat 2023 Pazartesi günü, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bütün resmi ve özel temel eğitim ve ortaöğretim kurumları ile halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kurslarında eğitime 1 gün süreyle ara verildi" denildi.

BAZI ÜNİVERSİTELER DE EĞİTİME BİR GÜN ARA VERDİ

İstanbul'daki bazı üniversiteler, olumsuz hava şartları nedeniyle sınavları erteleme kararı alırken, bazıları da bir günlük akademik ve idari tatil ilan etti.

Bahçeşehir Üniversitesi, olumsuz hava koşulları nedeniyle 6-7-8 Şubat'ta yapılması planlanan bütünleme sınavlarını ertelediğini duyurdu.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 6 Şubat günü olumsuz hava şartlarından dolayı derslerin çevrim içi yürütülmesi kararını aldıklarını bildirdi.

Bilgi Üniversitesinden yapılan duyuruda, 6 Şubat Pazartesi İngilizce hazırlık programında eğitime ara verildiği açıklandı.

Türk-Alman Üniversitesi de 6 Şubat'ta üniversite bünyesinde çalışan engelli ve hamile personelin idari izinli sayılacağını duyurdu.

Yeditepe Üniversitesinden yapılan bilgilendirmede, "Üniversitemizde görev yapan engelli ve hamile çalışanlarımız 6 Şubat'ta bir gün süreyle idari izinlidir. Olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir" denildi.

KUR'AN KURSLARI DA KAPALI

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur’an kursları ile 4-6 yaş arası ana sınıfları da dâhil olmak üzere bütün eğitim kurumlarındaki eğitim faaliyetleri ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı özel kreş ve gündüz bakımevleri ile çocuk kulüplerinin faaliyetlerine de bir gün süreyle ara verilmesine karar verildiği kaydedildi.

HAMİLE PERSONEL İZİNLİ SAYILACAK

Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli, malul ve hamile personelin; herhangi bir talebe ve ayrıca bir işleme gerek kalmaksızın idari izinli sayılmasının kararlaştırıldığı duyuruldu.

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN İSTANBUL'DAKİ KAR YAĞIŞINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul'daki kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuz koşullara karşı teyakkuzda olduklarını belirtti. Koca, "Acil sağlık hizmetlerinin aksamaması için 112 Acil ve UMKE ekiplerimiz göreve hazır. 342 ambulans 1016 personeliyle, 17 UMKE aracı 36 personeliyle İstanbulluların hizmetinde olacak." bilgisini verdi.

ANKARA'DA DA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Ardından bir benzer haber de Ankara'dan geldi. Ankara Valisi Vasip Şahin, yarın sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma, öğlen saatlerinden itibaren ise yoğun yağış beklendiğini belirtti. Vali Şahin, bu kapsamda ilk, orta, lise ve okul öncesi eğitim kurumlarında yarın eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. Şahin "Hamile ve engelli personelimizle 10 yaş ve daha küçük yaşta çocuk sahibi kadın personelimiz de idari izinli sayılacak" bilgisini verdi.

Ayrıca birçok ilde daha okullar tatil edildi. İşte o şehirler: Gaziantep, Adıyaman, Malatya, Sivas, Diyarbakır, Bingöl (2 gün), Şanlıurfa, Muş (2 gün), Bitlis, Muğla, Tunceli, Kütahya, Niğde, Nevşehir, Giresun, Isparta, Kayseri, Karaman, Çanakkale, Kahramanmaraş, Batman, Siirt, Ağrı, Adana'nın Aladağ, Tufanbeyli, Saimbeyli ve Feke ilçeleri, Denizli, Elazığ, Bayburt, Hakkari, Karaman, Afyonkarahisar, Burdur, Kırşehir, Yozgat, Aksaray, Kars, Bursa

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...