Pençe-Kilit ile en uçtayız! 3 bin sızma girişimine misliyle karşılık

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Pençe-Kilit ile en uçtayız! 3 bin sızma girişimine misliyle karşılık

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Millî Savunma Bakanlığı kaynakları, 5 yıldır devam eden Pençe Harekâtları serisinde son gelişmeleri değerlendirdi. Bugüne kadar 3 binden fazla saldırı olduğunu belirten kaynaklar, gereken cevabın da misliyle verildiğinin altını çizdi.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ

Millî Savunma Bakanlığı kaynakları, Türkiye’nin 2019 yılından beri sürdürdüğü Pençe Harekâtları serisinde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Harekât bölgesinin son noktası konumundaki “Kilit noktası”nın en uç hatta olduğunu ve burada önemli bir mücadele verildiğini belirten kaynaklar “Terör örgütü o harekât alanını kaybettiği zaman bölgeden çıkmak zorunda kalacak. Bunu bildiği için de var gücüyle saldırıyor. PKK, hemen her gün sızma girişimi gerçekleştirmeye çalışıyor. Bugüne kadar 3 binden fazla saldırı oldu ve misliyle karşılık verdik” ifadesini kullandı.

NATO Savunma Bakanları Toplantısı sırasında imzalanan Avrupa Gökyüzü Kalkanı (ESSI) Anlaşması hakkında bilgi veren kaynaklar “Söz konusu girişim ile hava savunma sistemlerinin birbirleriyle uyumlu şekilde çalışması, sistemlerin eş güdümlü kullanımı, aynı zamanda da eğitim ve tatbikatların kolaylaştırılması hedefleniyor” bilgisini verdi.

Bu arada, Türkiye’nin sıcak takiplerde Bulgaristan hava sahasını kullanacağı belirtildi.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk terörle mücadeleye ilişkin son bilgileri paylaştı.

Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil olmak üzere son bir haftada 60 teröristin etkisiz hâle getirildiği açıklandı.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...