TSK’ya eğitim talebi yağıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
TSK’ya eğitim talebi yağıyor

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nın Somali Ulusal Ordusunun yeniden yapılandırılması ve terörle mücadelede güçlenmesi için verdiği destek sürüyor. Geçen hafta iki ülke arasında imzalanan anlaşma ile TSK, Somali'deki eğitim desteğini deniz güvenliği alanına da taşıyacak.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ 

Somali Kabinesinin, Türkiye ile Savunma ve Ekonomik İşbirliği Çerçeve Anlaşması’nı onayladığını açıklamasından sonra gözler TSK’ya çevrildi.

Anlaşmanın TBMM’de onaylanmasının ardından TSK’ya Somali’de yeni görevler düşüyor.

Somali Ulusal Ordusunun yeniden yapılandırılması ve terörle mücadele edebilecek yapıya kavuşabilmesi açısından 10 yılı aşkın süredir TSK’nın destek verdiğine dikkat çeken Millî Savunma Bakanlığı kaynakları şunları kaydetti:

Somali Ulusal Ordusu; terörle mücadelede önemli başarı elde etti ve bu Afrika coğrafyasında önemli bir ‘rol model’ oluşturdu. Bu eğitim modelinin uygulanması için Afrika’daki başka ülkelerden de talepler geliyor. Geçen hafta imzalanan anlaşma ile Somali’ye, terörle mücadele konusunda verdiğimiz desteği deniz güvenliği alanına da taşıyacağız. Böylece Somali’nin kendi kara sularındaki yasa dışı ve düzensiz faaliyetlerle mücadelede kapasite ve kabiliyetlerini geliştirmesine yardımcı olacağız. 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...