Prens dizisinde Kaptan Vandyke rolünü canlandıran Çağlar Ertuğrul’un hayatı ve biyografisi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Prens dizisinde Kaptan Vandyke rolünü canlandıran Çağlar Ertuğrul’un hayatı ve biyografisi

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Çağlar Ertuğrul'un "Prens" dizisindeki karakterinin ismi, Hollandalı futbolcu Virgil van Dijk'ten esinlenerek Kaptan Vandyke olarak belirlendi. BluTV'nin popüler dizisi "Prens"teki bazı karakter isimlerinin, Giray Altınok'un bir spor sitesinden futbol maçlarını takip ederken rastladığı bilgilerden esinlenerek seçildiği ortaya çıktı. Peki Çağlar Ertuğrul kimdir? İşte oyuncunun kariyeri ve hayatı...

Prens dizisinde kaptan rolünde yer alan Çağlar Ertuğrul son dönemlerde sıkça merak edilen başarılı oyunculardan biridir. Prens dizisi kaptan kim? sorusunun cevabı olan Çağlar Ertuğrul'un hayatı ve kariyeri hakkında detaylar şu şekilde...

Prens dizisinde Kaptan Vandyke rolünü canlandıran Çağlar Ertuğrul’un hayatı ve biyografisi - 1. Resim

ÇAĞLAR ERTUĞRUL KİMDİR?

Türk dizi, sinema ve tiyatro sahnelerinin sevilen isimlerinden Çağlar Ertuğrul, 5 Kasım 1987'de İzmir'de dünyaya geldi. Girit ve Bulgaristan göçmeni kökenli bir aileye mensup olan Ertuğrul, eğitim hayatına Bornova Anadolu Lisesi'nde başladı ve buradan mezun oldu. Daha sonra Koç Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden diplomasını aldı. Üniversite yıllarında tiyatro ile tanışan Ertuğrul, bu alanda yeteneğini keşfetti.

Profesyonel kariyerine ilk adımını tiyatro ile atan Çağlar Ertuğrul, 2009 yılında Koç Üniversitesi'nde "Romeolar ve Julietler" adlı oyunla sahneye çıktı. Ardından çeşitli tiyatro oyunlarında rol aldı ve kendini bu alanda geliştirdi. Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra oyunculuk kariyerine odaklanarak Vahide Gördüm'ün 35 Buçuk Sanat Evi'nde eğitim aldı.

Prens dizisinde Kaptan Vandyke rolünü canlandıran Çağlar Ertuğrul’un hayatı ve biyografisi - 2. Resim

ÇAĞLAR ERTUĞRUL'UN KARİYERİ VE HAYATI

Sinema ve dizi dünyasında çıkışını ise Alper Çağlar'ın yönettiği "Dağ" adlı filmde başrol oynayarak gerçekleştiren Ertuğrul, bu filmle geniş kitlelerce tanındı. Daha sonra "Kurt Seyit ve Şura", "Medcezir", "Dağ 2" gibi yapımlarda yer aldı ve başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çekti.

Çağlar Ertuğrul'un oyunculuk kariyerindeki en önemli dönemlerden biri, "Fazilet Hanım ve Kızları" ve "Afili Aşk" gibi popüler dizilerdeki rolleriyle geldi. Özellikle "Afili Aşk" dizisindeki performansıyla büyük beğeni toplayan Ertuğrul, Romantik Komedi dalında En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü.

Son olarak, 2019-2020 yılları arasında yayınlanan "Teşkilat" dizisinde başrolü üstlenen Çağlar Ertuğrul, bu dizideki başarılı performansıyla da övgü topladı. Ancak, sağlık sorunları nedeniyle diziden ayrıldı.

Çağlar Ertuğrul'un başarılı kariyeri, Türk televizyon ve sinemasının önemli isimlerinden biri olarak kabul edilmesini sağlamıştır.

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...