Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem! Çorum, Ordu, Kırşehir, Samsun, Kayseri ve Ankara'da hissedildi
Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem oldu. En büyüğü 4.4 olan artçılar deprem sonrası peş peşe geldi. Depremde bazı evlerin yıkıldığını açıklanırken, 5 kişinin de yaralandığı bilgisine ulaşıldı. Çorum, Ordu, Kırşehir, Samsun, Kayseri ve Ankara'da da hissedilen deprem sonrası, AFAD vatandaşları riskli bölgelere karşı uyardı. Öte yandan şehirde eğitime 1 gün ara verildi.
Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem oldu. En büyüğü 4.4 olan artçılar deprem sonrası peş peşe geldi. Depremde bazı evlerin yıkıldığını açıklanırken, 5 kişinin de yaralandığı bilgisine ulaşıldı. Çorum, Ordu, Kırşehir, Samsun, Kayseri ve Ankara'da da hissedilen deprem sonrası, AFAD vatandaşları riskli bölgelere karşı uyardı. Öte yandan şehirde eğitime 1 gün ara verildi.
TOKAT'TAKİ DEPREMDE SON DURUM: 826 VATANDAŞ 112'Yİ ARADI
İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, deprem bölgesindeki son durumu paylaştı. Karaloğlu, şunları söyledi:
20 SAATTE 46 SARSINTI
Tokat’ın Sulusaray ilçesinde son 20 saat içerisinde en büyüğü 5.6 büyüklükte 46 sarsıntı meydana geldi.Tokat’ın Sulusaray ilçesi dün gece saat 01.06’da meydana gelen 4.7 büyüklükteki depremin ardından 46 kez sallandı. Tokat’ta 20 saat içerisinde meydana gelen en büyük deprem ise 18.11'de gerçekleşen 5.6 büyüklükteki deprem oldu. Yaşanan 46 sarsıntının 5’i 4 büyüklüğün üzerinde gerçekleşti.
TOKAT'TA ŞİDDETLİ ARTÇI: 4.0 İLE SALLANDI
Tokat'ta 5.6'lık depremin ardından şiddetli artçılar devam ediyor. AFAD verilerine göre depremin merkez üssü Sulusaray'da 4 büyüklüğünde bir artçı deprem meydana geldi. Deprem yerin 7.0 km derinliğinde meydana geldi.
YARALI SAYISI 5'E YÜKSELDİ
Edinilen bilgiye göre depremin merkez üssü Tokat’ın Sulusaray ilçesinde depremin etkisiyle panik yaşayarak kaçmaya çalışan 5 kişi çeşitli şekillerde yaralandı. Yaralılar ilçe devlet hastanesinde tedavi altına alındı.
BAKAN KOCA DUYURDU: 1 KİŞİ YARALANDI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremden Yeşilyurt ilçesinde 1 kişinin etkilendiğini duyurdu.
BAKAN YERLİKAYA: TOKAT'TA EĞİTİME 1 GÜNLÜK ARA VERİLDİ
TGRT Haber canlı yayınında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ta eğitime 1 günlük ara verildiğini söyledi. Can kaybının olmadığını söyleyen Yerlikaya, "Depremin ilk anından itibaren saha taraması devam ediyor. Birimlerimiz sahada. Bize verilen bilgilerde; Sulusaray, Altıova, Yeşilyurt ve Yozgat Kadışehir'de ihbarlar oldu. Kadışehir'de kullanımda olmayan bir evin yıkıldığını biliyoruz. Can kaybının ve yaralanan vatandaşımız yok. Maddi hasarı az bir şekilde depremi atlattık. Netleşmiş rakamları verebilmek için taramaların son bulması gerekiyor. Tokat genelinde eğitime bir günlük ara verildi." dedi.
CAMİ MİNARESİ HASAR ALDI
Sulusaray ilçe merkezinde bir caminin minaresinde hasar oluştu. Deprem, ilçeye bağlı Malum Seyit Tekke köyünde iki cami ile bazı evlerde hasara neden oldu. Bir cami minaresinin ise külah bölümü yıkıldı.
BAZI EVLER YIKILDI
Bakan Yerlikaya'nın paylaşımında yer alan grafiğe göre deprem Samsun, Yozgat, Çankırı ve Çorum'da yoğun hissedildi.
AFAD'DAN AÇIKLAMA
AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
BAKAN YERLİKAYA: GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ
İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Tokat'taki depreme ilişkin açıklama:
CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ: ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Tokat'ta meydana gelen depreme ilişkin şunları söyledi:
5,6 ŞİDDETİNDE DEPREM
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Tokat'ın Sulusaray ilçesinde akşam saat 18.11'de 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini bildirdi. 5,6'lık depremin ardından Sulusaray'da en büyüğü 3,5 olan artçı depremler de oldu. Deprem yerin 5,99 kilometre derinliğinde gerçekleşirken, vatandaşlar deprem sonrası büyük bir panik yaşadı.
