Son dakika! Diyanet İşleri Başkanlığı saat verdi: Hac kuraları açıklanıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika! Diyanet İşleri Başkanlığı saat verdi: Hac kuraları açıklanıyor

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberi: Diyanet İşleri Başkanlığı, binlerce vatandaşın heyecanla beklediği 2023 yılı hac kura sonuçlarının bugün saat 22.00’den itibaren e-Devlet üzerinden açıklanacağını bildirdi.

Son dakika haberi: Binlerce vatandaşın heyecanla beklediği 2023 yılı hac kura çekilişi gerçekleştirildi. Kura ile birlikte kutsal topraklara gitmeye hak kazanan 83 bin 430 kişi belirlenecek, sonuçlar saat 22.00'den itibaren e-Devlet'ten yayınlanacak.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle 15 Şubat’ta çekilemeyen hac kuraları, Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda bilgisayar ortamında ve noter huzurunda kamuoyuna açık şekilde çekilmeye başlandı. Kura çekimine, deprem nedeniyle hacı adayları davet edilemedi. Kura çekim startını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş verdi. Gün boyu devam edecek olan kura çekimlerine Ankara’da yaşayan vatandaşlardan başlandı.

2 MİLYON 426 BİN 114 KİŞİ MÜRACAAT ETTİ

Erbaş, Türkiye’den hacca gitmek isteyen vatandaşların her geçen yıl daha da arttığını belirterek, şu bilgileri verdi:

"2023 yılında ilk defa kayıt yaptıran kişi sayısı, 221 bin 916’dır. Önceki kayıtlarla birlikte şu anda ülkemizde 2 milyon 426 bin 114 kardeşimiz hac ibadeti yapmak için müracaat etmiş bulunmaktadır. Milletimizin hac ibadetine gösterdiği teveccühten büyük bir memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek isterim. Bu sene ülkemize tahsis edilen kontenjan ise 83 bin 430’dur."

SONUÇLAR SAAT 22.00'DE

Kurada adı çıkan hacı adaylarının bu seneki hac için kat'i kayıt yaptırma hakkı kazandığını anlatan Erbaş, “Rabbim hayırlısıyla tamamlamayı nasip eylesin. e-Devlet sunucularına yüklenme işlemi yapıldıktan sonra hacı adaylarımızın ön kayıt sistemine tanımlı cep telefonlarına sms gönderilecektir. Saat 22.00’den itibaren e-Devlet üzerinden açıklanacaktır" ifadelerini kullandı.

Son dakika! Diyanet İşleri Başkanlığı saat verdi: Hac kuraları açıklanıyor

EN KÜÇÜK HACI 40 GÜNLÜK, EN BÜYÜK HACI İSE 119 YAŞINDA

"Bu yıl kuraya katılacak olan en küçük hacımız 40 günlük, annesi ve babasıyla yazılmış. Yaşı en ileri olan hacımız 1904 doğumlu, yani 119 yaşında. Kuraya girecek olan hacı adaylarımızın yaş ortalaması 57. Ön kayıt yaptıran kadın hacı adaylarımızın oranı yüzde 53,53. Erkek hacı adaylarımızın oranı ise yüzde 46,47 olarak tespit edilmiştir. Kadın hacı adaylarımızın daha fazla olduğu görülmektedir" bilgilerini veren Erbaş, kuralar çekildiğinde çıkan sonuçlar karşısında kiminin sevinç, kiminin de hüzünleneceğini ifade etti.

E-DEVLET ÜZERİNDEN ÖĞRENİLECEK

Öte yandan bu yıl başvuranlarla birlikte toplam 2 milyon 426 bin 114 kişinin başvurduğu hac kuraları sonucu kutsal topraklara 83 bin 430 kişi gitmeye hak kazanacak. Bu kişilerin 34 bin 443’ü, Suudi Arabistan’ın koronavirüs tedbirleri gereği koyduğu kurallardan ötürü 2022 yılında gidemediği için kurasız bir şekilde kotaya girecek. Hac kotasının geriye kalan kısmıysa ön kayıt yaptıranların arasından hac konaklama tercihleri ve ön kayıt yaptırdıkları yıllar dikkate alınarak kat sayısı oranları esas alınarak kura çekiliyor.

Hacı adayları, kura sonuçlarını bugün saat 22.00’den itibaren e-Devlet üzerinden öğrenebilecek. (İHA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...