Son dakika... Kabine toplantısı başladı: Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği emekli müjdesinde

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Son dakika... Kabine toplantısı başladı: Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği emekli müjdesinde

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Erdoğan, toplantının ardından emekliye müjde açıklayacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı saat 16.50'de başladı.

MÜJDE AÇIKLANACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın emeklilere yönelik çalışması, toplantıda son kez değerlendirildikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanacak.  

MAAŞ ZAMMINDA 3 SEÇENEK GÜNDEMDE

Yaklaşık 16 milyon emekli bugünkü müjdeyi beklerken, zam formülü için “Kök ücrette artış”, “Tüm emekli maaşlarına seyyanen zam” ve “Yüksek oransal zam” seçenekleri gündemde. Şayet kök maaşlarda seyyanen zam yapılırsa, bu artıştan özellikle maaşı 7 bin 500 lira ve altında kalan emekliler yararlanacak.

Hükümetin önündeki ikinci seçenek ise temmuz ayında memurlara yapılan 8 bin TL’lik zam gibi emeklilere de seyyanen zam verilmesi. Seyyanen zam yapılarsa, en düşük emekli maaşı ile en yüksek emekli maaşı arasındaki makas da daraltılmış olacak.

Masadaki üçüncü formül ise emeklilerin tamamına yılsonu enflasyonunun üzerinde, refah payı da eklenerek oransal bir artış yapılması.

Son dakika... Kabine toplantısı başladı: Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği emekli müjdesinde

100’ÜNCÜ YIL İKRAMİYESİ VE SOSYAL DESTEKLER GÜNDEMDE

Emeklilere maaş zammının yanı sıra Cumhuriyet’in 100’üncü yılı münasebetiyle 29 Ekim’de bir defaya mahsus ikramiye verilmesine ilişkin öneri de masada. Her emekliye 5 bin lira ikramiye verilmesi talebi daha önce gündeme gelmiş ancak bunun Hazineye yükünün 80 milyar lirayı aştığı, bütçede bu tutarın karşılığının bulunmadığı belirtilmişti.

Öte yandan, yeni yılla birlikte emeklilere bazı sosyal desteklerin de verilmesi gündemde. Emeklilerin tatil veya seyahat yapabilmeleri, kültürel faaliyetle katılabilmeleri kapsamında devlet tarafından bazı sosyal destekler verilebileceği de değerlendiriliyor.

SINIR ÖTESİ HAREKÂT VE ÇETELERE YÖNELİK OPERASYONLAR DA MASADA

Kabinenin bir diğer başlığı terörle mücadele olacak. Geçtiğimiz hafta Suriye ve Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütü unsurlarını etkisiz hale getirmek üzere yapılan hava harekâtları toplantıda görüşülecek. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in harekâtlarla ilgili Kabine üyelerini bilgilendirmesi bekleniyor.

Toplantıda ayrıca İçişleri Bakanlığı koordinesinde organize suç örgütlerine ve kaçakçılığa yönelik yapılan operasyonlar da değerlendirilecek. Son 15 günde yapılan operasyonlarda 1500’e yakın şüpheli gözaltına alınmıştı. 

İSRAİL-FİLİSTİN GERİLİMİ DE TOPLANTIDA GÖRÜŞÜLECEK

İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar da kabine toplantısında görüşülecek. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail-Filistin geriliminin ardından ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ve İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile telefonda görüşmüştü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...