Tosuncuk'un 'kara kutusu' Osman Naim Kaya'nın ifadesi ortaya çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tosuncuk'un 'kara kutusu' Osman Naim Kaya'nın ifadesi ortaya çıktı

GÜNDEM Haberleri

4 bin 500'den fazla kişinin mağdur edildiği Çiftlik Bank davasının bir numaralı sanığı olan Mehmet Aydın'ın kara kutusu olduğu iddia edilen ve Uruguay'dan Türkiye'ye getirilen Osman Naim Kaya'nin ifadesi ortaya çıktı. Çiftlik Bank ile bir alakası olmadığını ve Aydın ile ortaklığı olmadığını söyleyip suçlamaları kabul etmeyen Kaya, nöbetçi sulh ceza hakimliğinde ifadesi alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Son dakika haberi: 'Çiftlik Bank' davasının bir numaralı sanığı olan Mehmet Aydın'ın 'kara kutusu' olduğu iddia edilen Osman Naim Kaya Türkiye'ye getirildi. Aydın'ın işlerini yürüttüğü gerekçesiyle 'kara para aklama', 'vergi kaçırma', 'suç örgütü üyesi olma' ve 'dolandırıcılık' gibi üzerine atılı suçlardan aranan ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan Kaya, Cumartesi günü Uruguay'dan Türkiye'ye iade edilmişti. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'nde sorguya alınan Kaya’nın emniyette verdiği ifade ortaya çıktı.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; 2018 yılında Uruguay’da yakalanan ve 4,5 yıl ev hapsi cezası verilen Kaya, emniyetteki ifadesinde; Mehmet Aydın isimli şahıs ile daha önce tanışıklığının olmadığını, sosyal medya üzerinden tanıştığını söyledi. Uruguay’a gelen Mehmet Aydın ve ailesine danışmanlık yaptığını söyleyen Kaya, bu zamana kadar bu danışmanlık (araç, ev alım işlerinde aracılık) işinden 'komisyon' adı altında Mehmet Aydın'dan yaklaşık 537 bin dolar para aldığını belirtti.

ÇİFTLİK BANK İLE ALAKASI OLMADIĞINI İDDİA ETTİ

Habere göre Kaya, Çiftlik Bank ile herhangi bir ilgi ve alakasının olmadığını söyledi, Çiftlik Bank kurulduğu tarihte Uruguay’da bulunduğunu ifade etti. Paralarla alakalı bilgisinin olmadığını söyleyen Osman Nuri Kaya, Paraguay'a hiç gitmediğini, Pabipark ve başka herhangi bir şirkette Mehmet Aydın ile ortaklığının olmadığını, suçlamaları kabul etmediğini anlattı.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Savcılıkta ifadesi alınan Kaya 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık', 'kara para aklamak' ve 'tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı' suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Nöbetçi sulh ceza hakimliğinde ifadesi alınan Kaya, tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA-AA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...