Yargıda yeni dönem! Bakan Tunç duyurdu: Hakim ve savcı yardımcılığı sistemi 2024'te başlıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Yargıda yeni dönem! Bakan Tunç duyurdu: Hakim ve savcı yardımcılığı sistemi 2024'te başlıyor

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

2024 yılından itibaren 2 yıl süren hakim ve savcı adaylığı yerine 3 yıl süren hakim ve savcı yardımcılığı sistemini başlattıklarını belirten Adalet Bakanı Yılmaz Tunç "23 Aralık'ta sınava girecek arkadaşlarımız bundan sonra artık hakim savcı yardımcısı olarak göreve başlayacaklar. İlk bir yılda Türkiye Adalet Akademisi'nde teorik eğitimlerini tamamlayacaklar. Son iki yılda tecrübeli hakim ve savcılarımızın yanında usta-çırak ilişkisi içinde çalışarak kürsüye çıkmış olacaklar." dedi.

Hakim ve savcı yardımcılığı için geri sayım başladı. Yargıda başlayacak olan yeni dönem için Adalet Bakanı Yılmaz Tunç önemli açıklamalarda bulundu.  Bakan Tunç, son yıllarda adalete erişim konusunda birçok yenilik yapıldığına, fiziki yapıların yanında insan kaynağının da yenilendiğine işaret etti.

Hakim ve savcı sayısının 2002'de 9 bin olduğunu, bugün ise 24 bine ulaştığını aktaran Tunç, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ihraç edilen 4 bin 500 kişinin yerini yeni hakim savcıların doldurduğunu söyledi. Bakan Tunç, "2024 yılından itibaren 2 yıl süren hakim ve savcı adaylığı yerine 3 yıl süren hakim ve savcı yardımcılığı sistemini başlatıyoruz" dedi ve şöyle devam etti:

-23 Aralık'ta sınava girecek arkadaşlarımız bundan sonra artık hakim savcı yardımcısı olarak göreve başlayacaklar. İlk bir yılda Türkiye Adalet Akademisi'nde teorik eğitimlerini tamamlayacaklar. Son iki yılda tecrübeli hakim ve savcılarımızın yanında usta-çırak ilişkisi içinde çalışarak kürsüye çıkmış olacaklar. 

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı'nın 2024'ten itibaren yürürlüğe gireceğine, bu sınavı kazananların avukat, hakim ve savcı olabileceğine dikkati çeken Tunç, yargıda mevzuat eksikliğinin bulunmadığını, mevzuatın iyileştirilmesi çalışmalarını devam ettireceklerini sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...