AYM-Yargıtay gerilimine ilişkin Bakan Tunç'tan açıklama: 'Sorunun çözümü yeni anayasa'

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
AYM-Yargıtay gerilimine ilişkin Bakan Tunç'tan açıklama: 'Sorunun çözümü yeni anayasa'

GÜNDEM Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Yargıtay ile AYM arasındaki Can Atalay gerilimine ilişkin açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 'Sorunlar hukuk içerisinde çözülür. Yüksek mahkemeler arasında astlık üstlük ilişkisi yok' diyerek sorunun yeni bir anayasa ile çözülebileceğini vurguladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ATGV Antalya Hakimevi'ndeki Yargı Teşkilatı Toplantısı'na katıldı. Bakan Tunç, burada yaptığı konuşmada Yargıtay ve AYM arasında yaşanan gerilime ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç'un açıklamaları şu şekilde:

"Anayasanın birbiriyle çelişen birçok maddesi var. Kanun koyucunun iradesi dışında uygulanan veya uygulanmayan maddeleri var. Evet, AYM'nin kararları herkesi bağlar. Adliye mahkemelerinden verilen kararların son inceleme merciinin Yargıtay olduğu maddesi de var. Yüksek mahkemeler arasında astlık üstlük ilişkisi yok.

'YENİ ANAYASA VURGUSU'

Sorunun çözümü yeni bir anayasa yaparak çelişkileri ortadan kaldırmaktan geçiyor. Anayasa değişikliği olmadan sorun kalıcı olarak çözülemez. TBMM'de grubu bulunan partilerimizin, milletvekillerimizin artık bu sorun karşısında duyarlı olacaklarına yürekten inanıyorum. Bizim TBMM'de oturma eylemine değil, çalışma eylemine ihtiyacımız var. 

Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik yakışıksız ifadeleri kabul edebilmemiz mümkün değil. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Sorunlar hukuk içerisinde çözülebilir. Ancak birileri tarafından farklı boyuta çekilmek isteniyorsa farklı bir kasıt vardır. Bu mesele hukuk içinde çözülecektir.

YARGININ İŞ YÜKÜ

Yargının ve adalet teşkilatımızın işleyişinde en önemli unsur insan unsurudur. Hakim ve savcılarımız, personeller. Yargımızın iş yükü devam ediyor. Toplum durağan değil. Toplum değiştikçe yargının iş yükünün de arttığını görüyoruz. Yargıdaki iş yükünün çözümüne yönelik çalışmalarımıza yenilerini eklemeye devam edeceğiz. AYM üyeleri 15 üyeden oluşuyor. AYM'nin önünde 129 bin 900 bireysel başvuru dosyası var. Bu dosyaların büyük çoğunluğu kesinleşmiş mahkeme kararlarına ilişkin."

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...