‘Süper kanalizasyon’da çevreci sanat yeşerdi

- Güncelleme:
‘Süper kanalizasyon’da çevreci sanat yeşerdi

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

İngiltere'nin başkenti Londra'da “Thames Tideway Tüneli”nde Loo Garden isimli bir çalışma başladı.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - İngiltere’nin başşehri Londra’da yapımı devam eden yeni “Thames Tideway Tüneli”, çok renkli yer altı bahçesi şeklindeki bir sanat enstalasyonuna ev sahipliği yapıyor... Başkent sokaklarının 50 metre altındaki “süper kanalizasyon”da oluşturulan “Loo Garden” (Helâ Bahçesi) adlı çalışma, hiç olmayacak bir yerde yağmur ormanlarının atmosferini tecrübe etme fırsatı sunuyor.

ATIK MALZEMELERLE OLUŞTURULDU

Kuş seslerinin olduğu eser, yapay bitkilerin yanı sıra Thames Nehri’nden toplanıp geri dönüştürülmüş atık malzemeler kullanılarak meydana getirildi. Rob Lewis tarafından bestelenen bir ses düzeniyle prodüksiyon evi Joy Collective ile birlikte tasarlanan eser, tünelin açıldığında oluşturacağı pozitif çevresel tesiri vurgulamayı hedefliyor.

25 km’lik bir kanalizasyon tüneli olan Tideway’in 2025 yılında tamamlanması bekleniyor. Londra’nın doğusundan batısına Thames Nehri’ne paralel olarak uzanan süper kanalizasyonun; yüzlerce balık, kuş, memeli ve nehir kıyısı bitki türü için önemli olacağı savunuluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...