Cumhuriyet dönemi ressamları İKÜ'de günümüze ışık tutuyor

/ Kaynak: İHA
Cumhuriyet dönemi ressamları İKÜ'de günümüze ışık tutuyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / İHA

İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi (İKÜSAG)'da, 7- 28 Ekim tarihleri arasında 'Cumhuriyet Dönemi Ressamları Sergisi' yer alacak.

İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi (İKÜSAG)'da 7- 28 Ekim tarihleri arasında üniversite koleksiyonunda bulunan eserlerden bir seçkiyle “Cumhuriyet Dönemi Ressamları Sergisi” yer alacak.


Resim, heykel, seramik ve fotoğraftan oluşan çok sayıda eseri barındıran Üniversite koleksiyonunda Cumhuriyet'in ilk kuşak sanatçıları özel bir seçki oluşturuyor. Koleksiyonda nitelik ve nicelik olarak öne çıkan Naci Kalmukoğlu ve Ayetullah Sümer başta olmak üzere Eren Eyüboğlu, Ercüment Kalmık, Şefik Bursalı, Aliye Berger, Cemal Tollu, Hakkı Anlı, Fahrelnisa Zeyd, Eşref Üren, Şeref Akdik, Abidin Dino, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Maide Arel, Elif Naci ve Fikret Mualla gibi doğum tarihleri yirminci yüzyılın başlarına denk gelen ve Cumhuriyet'in ilk yıllarında eğitimlerini tamamlayarak üretken birer sanatçı kimliğiyle Türk sanatına katkı sağlamış isimler Türk resminin bir döneminin temsilini gözler önüne sermektedir.


7 Ekim Çarşamba günü saat 15:00'da, İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Yerleşkesi'nde bulunan İKÜSAG'da açılacak sergide; Cumhuriyet'in ilk yıllarının heyecanını sanatçı kimliklerinin ayrılmaz bir parçası olarak içlerinde taşımış olan bu kuşak sanatçılarının gerek figüratif gerekse soyut anlayışta eserleri, Türk resim sanatının bir dönemine ışık tutarken Cumhuriyet modernleşmesinin sanata yansımasını da ortaya koymaktadır.  

KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...