HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

TRT Belgesel Ödülleri yarışması başvuruları başladı

Kaynak: AA
TRT Belgesel Ödülleri yarışması başvuruları başladı
Trt Belgesel Ödülleri, Haber

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

TRT'nin belgesel filmcileri desteklemek amacıyla başlattığı "TRT Belgesel Ödülleri" yarışmasına başvurular başladı.

TRT'nin belgesel filmcileri desteklemek amacıyla başlattığı "TRT Belgesel Ödülleri" yarışmasına başvurular başladı.

TRT'den yapılan açıklamaya göre, yarışma, amatör ve profesyonel belgesel filmcileri desteklemek, belgesel türünün gelişmesi ve yaygınlaşmasına katkıda bulunmak, çeşitli ülkelerden farklı ve yüksek nitelikli belgesel filmlerin seyirciyle buluşmasını sağlamak ve uzun vadede dünyanın her tarafından belgeselcilerin buluşacağı ve düşünce alışverişinde bulunacağı bir zemin oluşturmak amacıyla başlatıldı.

Yarışmaya başvurular, 5 Şubat 2016'ya kadar devam edecek ve ön elemenin sonuçları ise 29 Şubat 2016'da açıklanacak.

Finale kalan filmler, daha önceki yıllarda olduğu gibi ücretsiz olarak yönetmenlerin de katılımıyla 12-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında belgesel sevenlerle buluşacak ve eş zamanlı olarak seçici kurul tarafından değerlendirmeler yapılacak.

Ödül 40 bin lira

Katılım koşullarını taşıyan herkese açık ve ücretsiz olan yarışmada "ulusal profesyonel" kategorisinde 40 bin lira olan en iyi film ödülü, "öğrenci filmleri" kategorisinde 15 bin lira, "uluslararası yarışma"da ise 10 bin avro olarak belirlendi. Bu ödüllerin yanı sıra her kategoride 2 de özel ödül bulunuyor.

Yarışmaya katılmak isteyenler, başvuru formunu ve ayrıntılı bilgileri, "www.trtbelgesel.com" internet adresinden edinebilecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...