Çıldır Gölü 'şölene' hazırlanıyor

Düzenleyen:
Çıldır Gölü 'şölene' hazırlanıyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Buz tutan gölü ve sazan balığıyla ünlü Ardahan'ın Çıldır ilçesinin, 4'üncüsü düzenlenecek "Altın At Kış Şöleni" ile Orta Asya ve Türk dünyasının cazibe merkezi olması hedefleniyor.

Kış aylarında atlı kızakları, buz tutan gölü ve sazan balığıyla ünlü Ardahan'ın Çıldır ilçesi, 4'üncüsü düzenlenecek "Altın At Kış Şöleni"ne hazırlanıyor.

İlçenin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımının yapılarak turizm destinasyonu haline getirilmesi amacıyla düzenlenecek şölen, 6 Şubat’ta yapılacak.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan şölenin bölge için taşıdığı önemi anlattı.

'Orta Asya'nın, bozkır coğrafyasını Anadolu'ya bağlayan en önemli geçiş güzergahı, Çıldır ve bölgesidir'

Türk kültürünün temel ögesinin at ve demir olduğunu, bundan dolayı şölenin bu tema üzerine gerçekleştirildiğini ifade eden Ceylan, şunları söyledi:

"Orta Asya'nın, bozkır coğrafyasını Anadolu'ya bağlayan en önemli geçiş güzergahı, Çıldır ve bölgesidir. Biz, Çıldır ve civarını tarihi misyonuna daha uygun hale getirmek istiyoruz. Bu etkinliklerle etkili bir şekilde ön plana çıkarmak, Çıldır'ı sadece Türkiye'de değil, Türk dünyasında, Orta Asya'da ilgi gören bir merkez haline dönüştürmek amacındayız. Dolayısıyla burada yapılacak etkinlikler bizim için bölgemiz ve kültürümüz için son derece önemli. Artık bir geleneksel marka olmaya başlayan at şölenlerini daha geliştirmek ve dünya markası haline dönüştürmek bizim elimizde. Bizler, Ardahan'da valilik, belediye ve sivil toplum kuruluşları olarak bunu daha iyi bir noktaya taşımak amacındayız."

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...