Yazardır ne yapsa yeridir

Düzenleyen:
Yazardır ne yapsa yeridir

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Millet olarak çok fazla okuma alışkanlığımız olmasa da bu kitaplar hepimizin ilgisini çekecek türden. Çünkü diğerlerinden biraz değil, oldukça farklı...

İşinizi daha da kolaylaştıracak

Yazardır ne yapsa yeridir

Bu kitap diğerlerinden oldukça farklı. Adından belki de tahmin edemiyorsunuz ama içinde sadece bin adet ‘Teşekkür Ederim’ yazıyor. ‘Bunu neden alayım ki’ diye sorarsanız... Sadece sevdiklerinize hediye etmek için iyi bir fikir olabilir. Ha bir de bunun “Özür Dilerim’i var.

Kendinle yüzleş

 Aynalı kitap diye biliniyor ama kitabın adı yok. Okuyucuya bırakılmış... Kapağında ayna var. Bunun anlamı ise, okuyucunun kendiyle yüzleşmesinin istenmesi. Yazar Aykut Oğut konuyu da şöyle örneklemiş: ‘Birisi bana başarılı olmanda sana en çok yardımı olan şey neydi? dese, hiç kimsenin doğrusunu körü körüne takip etmemek, kendi doğrumda ilerlemek’ derim.

Yazardır ne yapsa yeridir

Evcilik oyunu gibi

Sadece tasarımından dolayı alınası bir kitap. Ev şeklinde yapılan The Doll House Book’un içinde neredeyse her sayfada bebek, eşyalar var. Karışıkmış gibi görünse de okuyucu için keyif verici. Kitapta sadece resimlere bakarak olayı âdeta gerçekmiş gibi yaşıyorsunuz. 

Yazardır ne yapsa yeridir

Codex Seraphinianus 

Kitapta ne yazdığını sadece yazarı biliyor

1970’lerin sonunda İtalyan mimar Luigi Serafini’nin geliştirdiği ve kimsenin anlamadığı bir dille yazılmış kitabı: Codex Seraphinianus... ‘Bilinmeyen paralel evrenin ansiklopedisi’ olarak tabir edilen kitabın tamamlanması 30 ay sürmüş. İlk bölümde doğa, ikinci bölümde insanlar anlatılıyor. Yazarın açıklaması ise oldukça komik: Kitabın hiçbir anlamı yok. Öylesine yaptım.

Her ülkede farklı isim

 Kitap 2000 yılında konusuyla ve adıyla dünyanın dört bir yanında kendinden çok söz ettirdi. Yazar, eski mesleği olan reklamcılığı ironik bir dille anlatıyor. Paranın her şey demek olduğu vurgulanan kitabın en ilginç yanı fiyatının değişmesiyle adının da değişmesi. Türkiye’de de ilk olarak 3.90’la başlayan fiyat 4.90, en son ise 9.90 oldu. Adının derin mesaj içerdiği 99 francs, “Yeni bir isim değişikliği olmadan alın, kârlı çıkın” spotuyla raflardaydı. 

MUHTEVASI KADAR TASARIMIYLA DİKKAT ÇEKEN KİTAPLAR DA VAR. AŞAĞIDA SİZİN İÇİN BİRKAÇ ÖRNEK SIRALADIM

Yazardır ne yapsa yeridir,

Gizem Duman

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...