Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Dünya Tiyatrolar Günü" mesajı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Dünya Tiyatrolar Günü" mesajı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünya Tiyatrolar Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk tiyatrosunu desteklemeye devam edeceklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk tiyatrosunu desteklemeye devam edeceklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünya Tiyatrolar Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Erdoğan mesajında, uygarlık tarihinin en kadim sanat dallarından biri olan tiyatronun, sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, barış içinde bir arada yaşamayı temel alan, insanlığın vicdanına ve kalbine hitap eden güçlü bir anlatım aracı olduğunu vurguladı.

Kendine özgü araçları ve ifade biçimiyle, hayata ve toplumsal olaylara ayna tutan, insana insanı anlatan tiyatronun, yüzyıllardır toplumların özellikle kültürel gelişimlerinde önemli bir rol oynadığını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ülkemizde de her zaman geniş bir seyirci kitlesine sahip olan, kültür ve sanat yaşamımızda etkin bir rol oynayan tiyatro, çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm toplum için etkili bir eğitim aracıdır. Meddah, kukla ve gölge oyunu gibi türleriyle gelenekselleşen Türk tiyatrosu, bugün de başarılı çizgisini sürdürmektedir.

Bu vesileyle, insani değerleri savunan, milletimizin kültürel gelişimine, eğitimine son derece olumlu katkılar sağlayan tüm sanat dallarını olduğu gibi, tiyatrolarımızı da desteklemeye devam edeceğimizi bir kez daha belirtmek istiyorum. Değerli tiyatro sanatçılarımızın ve çalışanlarının Dünya Tiyatro Günü'nü kutluyorum."

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...