Ertuğrul Fırkateyni'nden çıkarılan eserler müzede sergilenecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ertuğrul Fırkateyni'nden çıkarılan eserler müzede sergilenecek

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Ertuğrul Fırkateyni'nde şehit olan denizcilerin anısını yaşatmak için oluşturulan "Ertuğrul Projesi" kapsamında elde edilen eserler Mersin Deniz Müzesi'nde sergilenecek.

Japonya'nın Kushimoto kenti açıklarında 1890 yılında batan Ertuğrul Fırkateyni'nde şehit olan denizcilerin anısını yaşatmak için oluşturulan "Ertuğrul Projesi" kapsamında sualtı kazılarından elde edilen eserler "Daimi Ertuğrul Sergisi" kapsamında Mersin Deniz Müzesi'nde sergilenecek.

Mersin Deniz Ticaret Odası'nda (MDTO) Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, MDTO binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Kushimoto eyaleti ile Mersin'in kardeş şehir olduğunu anımsatarak, Mersin Deniz Müzesi'nde Ertuğrul Fırkateyni'yle ilgili kalıcı bir serginin açılması için girişimlerde bulunduklarını belirtti.

Japonya ile Türkiye'nin dostluğunun simgesi olan Ertuğrul Fırkateyni'ne ulaşmak için yapılan çalışmalara destek verdiklerini hatırlatan Lokmanoğlu, bu dostluğu güçlendirmek ve iki ülkenin dostluğu için şehit olan denizcilerin anısını canlı tutmanın kendilerine onur verdiğini kaydetti.

MDTO Genel Sekreteri Korer Özbenli de Türkiye ile Japonya dostluğunun temel taşı olan Ertuğrul Fırkateyni'nin ve kahraman denizcilerinin anısını daimi olarak Mersin Deniz Müzesi'nde sergilenmesinin kendileri için büyük bir onur olduğunu belirtti.

Kushimoto'da yeniden başlayan sualtı kazılarından elde edilen eserler, 21 Nisan tarihinde Mersin Deniz Müzesi'ndeki Daimi Ertuğrul Sergi Salonu'nda ziyarete açılacak. 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...