Tarihî Evliya Kasımpaşa Camii kurtuluyor

Düzenleyen:
Tarihî Evliya Kasımpaşa Camii kurtuluyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Tunca ve Meriç Nehirleri'nin su debilerinin yükselmesi sonucu sular altında kalan tarihî Evliya Kasımpaşa Camii'nin sel altında kalmaktan kurtulacağını söyledi.

Ertem, Türkiye'de bir ilki deneyeceklerini belirterek, "Bulunduğu seviyeden hiç söküm yapmadan, hiç bozmadan tamamen bilimsel metotlarla yükseltilmesi, altının da dolguyla doldurulması projesi için şu an da çalışıyoruz" dedi. 1478 yılında yapımı tamamlanan ve Cumhuriyet döneminde Edirne'de yaşanan sel taşkınlarını önlemek için yapılan setlerin ardından Tunca Nehri ile set arasında kalan tarihî Evliya Kasımpaşa Camii'nin, çehresi değişecek. Caminin, Türkiye'de ilk kez denenecek olan bilimsel metotlarla, bulunduğu seviyesinden yükseltilerek, hiç bozulmadan altının da dolguyla doldurulup su baskınlarından kurtarılması planlanıyor. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...