'Türkiye Ulu Camileri' fotoğraf sergisi açıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Türkiye Ulu Camileri' fotoğraf sergisi açıldı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Atatürk Kültür Merkezince, Anadolu'nun farklı şehirlerindeki 40 ulu caminin fotoğraflarından oluşan sergi, Kızılay Metro Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'na bağlı Atatürk Kültür Merkezince hazırlanan ve Anadolu'nun farklı şehirlerindeki 40 ulu caminin fotoğraflarından oluşan "Türkiye Ulu Camileri" fotoğraf sergisi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Kızılay Metro Sanat Galerisi'ndeki sergi açılışında konuşan Atatürk Kültür Merkezi Müdürü Prof. Dr. Turan Karataş, Anadolu'ya Müslüman-Türk kimliğini kazandıranların Anadolu Selçukluları olduğunu belirterek, "Bir yıldan fazla bir zamandır bir fotoğraf sanatçımız, Anadolu'daki 118 ulu camiyi farklı iki mevsimde gezerek 10 binden fazla fotoğraf çekti. Bu fotoğraflardan seçilen bin kareden oluşan bir albüm hazırladık. Bu sergide de seçilen cami fotoğraflarının 40 tanesini sergiliyoruz." dedi.

Karataş, ziyaretçilere, sergiyi sadece gezmelerinin yeterli olmayacağını, mümkünse o camilere bizzat giderek ziyaret etmelerini tavsiye etti.

Bursa Ulu Cami, Divriği Ulu Cami ve Ankara Arslanhane Cami'nin de aralarında bulunduğu 40 camiye ait fotoğrafın yer aldığı sergi, 11 Haziran Cumartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...