İpek Kitap Fuarı'nda Türk eserlerine ilgi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İpek Kitap Fuarı'nda Türk eserlerine ilgi

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Kosova'nın batısındaki İpek şehrinde, bu yıl ikincisi düzenlenen İpek Kitap Fuarı, kitapseverleri ağırlıyor.

İpek Belediyesi tarafından İpek Meydanı'nda düzenlenen fuara, İpek Yunus Emre Enstitüsü de Makedonya, Arnavutluk, Kosova ve Türkiye'den Balkanlar üzerine çalışmalar yapan yayınevleriyle katıldı.

13-16 Haziran tarihlerinde ziyarete açık kalacak fuarda, Türkçe kitapların yanı sıra Türk yazarların Arnavutça'ya tercüme edilmiş eserlerini bulmak mümkün.

İpek Yunus Emre Enstitüsü İdari Sorumlu Okutmanı Erdem Hamaratlı, İpek Belediyesi ile bu yıl ikinci kez düzenledikleri kitap fuarının gelenek haline dönüşmesini hedeflediklerini söyledi.

Kosova'nın gelişmekte olan bir ülke olması nedeniyle bu tür etkinliklerin önemli olduğuna işaret eden Hamaratlı, "Bu tür etkinlikler Kosova'nın daha fazla gelişmesini ve güçlenmesini sağlıyor. Bu tür etkinliklere önem vermemizin sebebi de budur." diye konuştu.

Fuara Arnavutluk'tan katılan Fan Noli Yayınevi yetkilisi Rajmonda Hida, geçen yıl da fuara katıldıklarını belirterek, "Arnavutluk'ta olduğu gibi Kosova'da da okurlar, Türkçe'den tercüme edilen eserlere büyük ilgi gösteriyor." dedi.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...