Sinemanın rüzgârı Kuzey’den esecek

Düzenleyen:
Sinemanın rüzgârı Kuzey’den esecek

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Dünya sinemasının tanınmış isimleri, bu yıl ilk defa tertiplenecek olan Trabzon Uluslararası Film Festivali’nde bir araya gelecek.

Artık sinema festivallerinin coşkusu Karadeniz’de de yaşanacak. Trabzon Uluslararası Film Festivali (TUFFEST), bu yıl ilk defa sinemaseverlere merhaba diyecek. 16-26 Ağustos’ta, İstanbul Trabzon Federasyonu ve Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilecek festival, sinemanın tanınmış isimlerini ülkemize getirecek.  TUFFEST, önceki akşam İstanbul’da bir otelde gerçekleştirilen basın toplantısıyla tanıtıldı. Bu sene “spor ve gençlik” temasıyla tertiplenecek olan TUFFEST, ulusal ve milletlerarası uzun metraj, kısa metraj ve belgesel film yarışmalarına ev sahipliği yapacak. Festivalde film gösterimleri, paneller, atölye çalışmaları, sergiler ve söyleşiler olacak. Millî sinemaya destek sağlamak için yapılan festivalde toplam 200 bin TL nakdi mükâfat verilecek. Direktörlüğünü Ruhi Semiz’in üstlendiği festivalin “Uluslararası Uzun Metrajlı Film Yarışması”nda en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi senaryo ve en iyi müzik dalında mükâfat kazananlar “Altın Kemençe” ile ödüllendirilirken, jürinin seçeceği kişilere Trabzon adına “Altın Kemençe Vefa Ödülü” verilecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...