HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Oscar’ın habercisine McDonagh damgası

Düzenleyen: /
Oscar’ın habercisine McDonagh damgası
Toronto Uluslararası Film Festivali, Haber

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Dünyanın prestijli sinema organizasyonlarından Toronto Uluslararası Film Festivali’nde (TIFF) mükâfat alan eserler belli oldu.

Bu yıl 42’ncisi düzenlenen festivalde seyircilerin oylarıyla belirlenen “Halkın Seçimi Ödülü”nü, yönetmen Martin McDonagh’ın “Missouri, Ebbing Dışında Üç Reklam Panosu” isimli filmi kazandı. Oscar’ın habercisi olarak görülen Toronto Uluslararası Film Festivali’nde, “Geceyarısı Çılgınlığı Seyirci Ödülü”nü de Joseph Kahn’ın yönettiği “Bodied” isimli film aldı. Festivalde “Halkın Seçimi Belgesel Ödülü”nü ise Agnes Varda’nın “Faces Places” isimli belgeseli kazandı. Yaklaşık 470 bin kişinin ziyaret ettiği Toronto Uluslararası Film Festivali’nde, 74 ülkeden 255 uzun, 84 kısa metrajlı film gösterildi. Festivalde Türk filmleri “Ayla” ile “Buğday” da görücüye çıktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...