Ya o tablolar eriseydi?

Düzenleyen:
Ya o tablolar eriseydi?

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Van Gogh ve Edward Munch gibi meşhur sanatçıların tablolarını erimiş olarak tasarlayan sanatçı Alper Dostal, çarpıcı bir seri ortaya çıkardı.

Çalışmalarını Avusturya’da sürdüren Türk sanatçı Alper Dostal, dünyaca meşhur tabloları değişik formlara sokarak oldukça çarpıcı işlere imza attı. Birçok sanat dalında çalışmalar yapan Dostal, müzelerin özenle korumaya çalıştığı tabloları, tasarımlarında eritti. “Müzelerde bulunan meşhur eserler, bir sıcaklığa maruz kalsa ne hâle gelirlerdi?” sorusundan yola çıkan sanatçı, “Hot Exhibition” (Sıcak Sergi) adlı bir tasarım serisi meydana getirdi. Alper Dostal çalışmalarında Edward Munch’ın, ‘Çığlık’ adlı eserini tuvalin dışına taşırdı, Van Gogh’un ‘Yıldızlı Geceleri’ni de bir asfalt gibi zeminle buluşturdu ve “Belleğin Azmi” tablosunu daha da sıvılaştırdı. Dostal, bir eritme ustası olarak ‘sanat + yaz - klima’ denkleminde çalışmalar ortaya koydu. Çok disiplinli bir tasarımcı olan Alper Dostal’ın eserleri, farklı sanat platformlarında tanıtılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...