Ödüller Türk dünyası için

Ödüller Türk  dünyası için

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu (TDGF) tarafından üçüncü defa tertiplenen Türk Dünyası Belgesel Film Festivali'nde mükâfatlar sahiplerini buldu.

MURAT ÖZTEKİN

8 ülke ve 28 Türk bölgesinden dokümanter filmlerin yarıştığı festivale Özbekistan damgasını vurdu. Finale kalan 12 film arasından Özbekistan’dan yarışmaya katılan yönetmen Ali Hamrayev'in "Seni Unutmadım’’ filmi birinci oldu. İkincilik ödülünü Irak’tan Didem Şahin’in yönettiği ‘’Men Türkmenem Men Begem’’ filmi alırken, üçüncülük mükâfatını ise Türkiye’den yönetmen Kaan Atilla Taşkın "Karadeniz’in Yalnız Nineleri’’ filmiyle kazandı. Festivalde öğrenci kategorisinde dereceye girenler de mükâfatlandırıldı. Faaliyeti tertipleyen TDGF Başkanı Menderes Demir “Türk dünyası geniş bir coğrafyaya, engin bir kültüre sahip olan bir aile. Bu ailenin öz değerlerini belgesel marifetiyle ve belgeselci gözüyle öncelikle kendi akrabalarımıza sonra da dünyaya aktarmak istedik’’ diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...