HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Oscar’ın ‘gözdeleri’

Düzenleyen: /
Oscar’ın ‘gözdeleri’
Roma Filmi, Oscar, Oscar Adayları, Haber

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından verilen ve Oscar olarak bilinen 91. Akademi Ödüllerinin adayları dün açıklandı.

MURAT ÖZTEKİN

Bu seneki Oscar Ödüllerine Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos’un “Sarayın Gözdesi” (The Favourite) ile  Meksikalı yönetmen Alfonso Cuarón’un “Roma” filmleri damga vurdu. İki eser, “En İyi Film” ve “En iyi Yönetmen” de dâhil olmak üzere 10 ayrı daldaki mükâfata aday gösterildi.”Vice” ve “A Star Is Born” 8 dalda, “BlacKkKlansman” 6 dalda, “Bohemian Rhapsody” ile “Green Book” filmleri ise 5 dalda ödüle aday gösterildi. Oscar’da En İyi Yönetmen dalında ise Spike Lee (BlacKkKlansman), Alfonso Cuaron (Roma), Pawel Pawlikowski (Cold War), Adam McKay (Vice), Yorgos Lanthimos (The Favourite) yarışacak. 91. Akademi Ödüllerinin sahipleri 24 Şubat’ta Los Angeles’ta yapılacak olan törende açıklanacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...