TUGFO turneye hazırlanıyor

TUGFO turneye hazırlanıyor

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Türkiye’deki yüzlerce genç müzisyeni bütün dünyadan dinleyicilerle buluşturan Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO), 21-22 Temmuz tarihlerinde İş Sanat’ta sahne alacak.

MURAT ÖZTEKİN

Orkestranın 20 günlük kamp döneminin ardından çıkacağı turnenin ilk adımı olan konserlerde izleyenlere Şef Cem Mansur idaresinde eserler sunulacak. TUGFO, İstanbul konserlerinde, yarışmalarda aldığı derecelerle dikkat çeken Türk piyanist Gökhan Aybulus’a eşlik edecek. Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın İstanbul konserlerinin repertuvarında bu yıl Wagner, Beethoven, Çaykovski, Rahmaninof, Prokofiev ve Weber‘in eserlerine ek olarak Türk besteci Füsun Köksal’ın “Silent Echoes II” eseri de bulunuyor. Bujor Hoinic ve Johannes Schild gibi birçok ünlü sanatçı ile kompozisyon ve müzik teorisi çalışma fırsatı elde eden Köksal, bu sene Türkiye Gençlik ve Filarmoni Orkestrası ile hem İstanbul’da hem de Avrupa’da dinleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...