Harem’in ziyaretçi kapasitesi üç katına çıkıyor

Düzenleyen:
Harem’in ziyaretçi kapasitesi üç katına çıkıyor

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Topkapı Sarayı’nda, Osmanlı harem teşkilatının şekillendiği yapıları barındıran Kadın Efendiler ve Cariyeler Taşlığı ile Harem Hastanesinde 2014’te başlayan restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Bu yıl içerisinde tamamlanması planlanan bölümlerle Topkapı Sarayı Harem’inde gezilebilecek alanların ziyaretçi kapasitesi üç kat artacak. Millî Saraylar İdaresi Başkanı Dr. Yasin Yıldız “18 aydır ciddi çalışmalar yürütülüyor. Pek çok modern depo mekânları oluşturuldu. Yıldız Sarayı ve Dolmabahçe’deki modern depolar devreye sokuldu ve bu mekânların önemli kısmı asli işlevine döndürüldü. Modern müzeciliğin bize imkân verdiği bütün fırsatları bir arada kullanarak, gerek canlandırmalar, gerek teknolojik betimlemeler, gerek klasik eser sergilemelerle oldukça nitelikli bir müze ortaya çıkacak” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...