‘Saraybosna’nın Kalbi’ ABD’li oyuncu Jesse Eisenberg'ün

‘Saraybosna’nın Kalbi’ ABD’li oyuncu Jesse Eisenberg'ün

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Bosna Hersek’in başşehri Saraybosna’da düzenlenen 28. Saraybosna Film Festivali’nde (SFF) “Saraybosna’nın Kalbi” Onur Ödülü ABD’li oyuncu, yazar ve yönetmen Jesse Eisenberg’ün oldu.

MURAT ÖZTEKİN

SFF’de kırmızı halı geçişi sırasında büyük ilgiyle karşılanan 39 yaşındaki başarılı oyuncuya mükâfatı, yönetmen koltuğuna geçtiği “When You Finish Saving The World” (Dünyayı Kurtardığın Zaman) filminin gösterimi öncesinde verildi. Festivalde onur konuğu olarak yer alan Eisenberg’ün ilk yönetmenlik tecrübesi olan fi lmde, hayatını zorda kalan insanlara yardım etmeye adayan ancak dünyanın problemlerini umursamayan bir kadının hikâyesi anlatılıyor. Meşhur oyuncu Julianne Moore’un canlandırdığı Evelyn’in hikâyesini işleyen eser, görünürde çok farklı olan ancak düşündüklerinden daha çok birbirine benzeyen bir anne ve oğulun yaşadıklarını beyazperdeye aktarıyor.

230 FİLM GÖSTERİMDE

Öte yandan 12 Ağustos’ta başlayan ve 19 Ağustos’a kadar sürecek festivalde sinemaseverler, 62 ülkeden 230 fi lmi izleme imkânı bulacak. SFF’de, 5 TRT ortak yapımı ve 1 TRT ödüllü fi lmi olmak üzere 6 TRT fi lmi de yer alıyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...