'Yedi Güzel Adam' sinemada olacak

'Yedi Güzel Adam' sinemada olacak

MAGAZİN Haberleri

TRT1'de yayınlanan Yedi Güzel Adam dizisinin senaristi Ahmet Tezcan, dizinin sinema filmi olarak çekileceğini söyledi.

Yayınlandığı saatte sosyal medyada büyük ilgi gören 'Yedi Güzel Adam'ın film çekimlerinin 2015 yılında Kahramanmaraş dahil 4 ilde yapılması planlanıyor. Yakın edebiyat tarihimize damgasını vuran şairlerimiz Erdem Beyazıt, Cahit Zarifoğlu, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Ali Kutlay, Akif İnan, Aleaaddin Özdenören'in hayatını konu alan dizinin sinema filminin nasıl olacağı daha şimdiden merak konusu oldu. Yedi Güzel Adam dizisinde başrolleri Kemal Uçar, Uraz Kaygılaroğlu, Baran Akbulut, Orhan Kanalp, Çağdaş Tekin, Yiğit Çakır, Metcan Sevimli, Bora Cengiz, Fatih Murat Teke ve Yıldız Çağrı Atiksoy paylaşıyor.


YEDİ GÜZEL ADAM DİZİSİNİN KONUSU
Türk edebiyatında önemli yerleri olan Cahit Zarifoğlu, Mehmet Akif İnan, Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Ali Kutlay, Nuri Pakdil ve Alâeddin Özdenören'in hayatlarını konu almaktadır. Dizi aynı zamanda 1970'li yıllara ait "sağ-sol" çatışmasını anlatmaktadır.


Eleştiriler
Dizi, edebiyat ve sanat çevresinden ciddi eleştiriler almıştır. Milli Gazete'den Ali Haydar Haksal 'Yedi Güzel Adam' şiirinin 1970 öncesinde yazılmış olmasına rağmen o dönem olmayan isimlerin de dizide yer almasını eleştirmiş. Salih Sarıkaya ise şairlerin popüler kültürün bir enstrümanı olarak modern liseli dizilerindeki karakterler şeklinde sunulmasını eleştirmiştir. Tayfun Atay diziyi iktidar projesi olmakla eleştirmiştir. [5] Mehmet Tarhan dönemin ruhunu yansıtmadığı konusunda ciddi eleştiriler getirmiştir. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...