Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Aytaç Yörükaslan'ın cenazesi toprağa verildi

Aytaç Yörükaslan'ın cenazesi toprağa verildi

MAGAZİN Haberleri

Tedavi gördüğü hastanede 78 yaşında hayatını kaybeden tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Aytaç Yörükaslan, son yolculuğuna uğurlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'ndan emekli Aytaç Yörükaslan için Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde tören düzenlendi. Törene, Yörükaslan'ın yakınlarının yanı sıra aralarında Müjdat Gezen'in de bulunduğu sanatçı ve oyuncular katıldı.
Yörükaslan'ın cenazesi daha sonra Şakirin Camisi'ne getirildi. Burada taziyeleri Yörükaslan'ın oğlu Ahmet Semih ile gelini Gökçem Yörükaslan kabul etti.
Torunu İrem Yörükaslan, yaptığı açıklamada, "Dedem çiçekleri çok severdi. Ben de bahçeden beyaz karanfil topladım, dedemin mezarına koyacağım. Dedemi çok seviyorum, biliyorum ki cennete gitti" dedi.
Oyuncu Aytaç Yörükaslan'ın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.
- Aytaç Yörükaslan kimdir?
Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Aytaç Yörükaslan, 1937'de doğdu. Yörükaslan, önce Cep Tiyatrosu'nda, daha sonra İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda çalıştı. Şehir Tiyatrosu'ndan 2002'de emekli olan Yörükaslan, mimarlık mesleği gereği, pek çok tiyatro binasının yapımına da imza attı. Yörükaslan aralarında "Baş Sayfa", "Eyüp Üzerine Oyun", "Bozguncu", "Sabır ve Sebat", "Hacı Yatmaz", "Lütfen Dokunmayın", "Tuzak", "Aman Avcı", "İktidar", "Güneş Batarken", "Macbeth", "Avluya Bakan Pencere", "Yedinci Köpek", "Kuru Gürültü", "Elektronik Beyin", "Coriolanus", "Hamlet", "Hepimiz Bir Kişi İçin"in bulunduğu oyunlarda rol aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...