Tayları Yavuz Bingöl'ü sevindirdi

/ Kaynak: AA
Tayları Yavuz Bingöl'ü sevindirdi

MAGAZİN Haberleri  / AA

Türk Halk Müziği sanatçısı Yavuz Bingöl'ün sahibi olduğu "Fast Whisper" ve "Party Lover" isimli taylar, Ankara'da koşulan yarışlarda birinci oldu.

At sevgisini sene başında pistlere taşıyan sanatçı, 75. Yıl Ankara Hipodromu'nda koşulan yarışlarda çifte sevinç yaşadı.
Şarkıcı Bingöl'e, jokeyliğini Akın Sözen'in yaptığı "Fast Whisper" isimli at 39 bin 500, Selim Kaya'nın bindiği "Party Lover" da 33 bin 500 lira birincilik ödülünü kazandırdı.
Bingöl, Türkiye Jokey Kulübü'ne yaptığı açıklamada, iki atının da birinci gelmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Özellikle 2 yaşındaki tayı "Fast Whisper"ın ilk yarışında kazanmasından dolayı çok sevinçli olduğunu ifade eden Bingöl, gelecekteki yarışlar için de atından umutlu konuştu.
Bingöl, sağlığın her şeyden önemli olduğuna işaret ederek, "Önemli olan kazasız, belasız at koşturmak. Biz sanatkarlar duygusal insanlarız, tabii ki kazanmak isteriz ama daha da önemlisi sağlık" dedi.
Atçılığın farklı bir kültür olduğunu belirten Bingöl, "Biz sanatçılar da bu kültüre destek vermeliyiz. Benim için çok değişik bir duygu. Atlarla beraber olmak beni mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.
- Annesinden kalan miras
Bingöl, annesinin memleketi Kars'ta çok iyi ata binmesiyle nam saldığının altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Annem, genç kızlığından itibaren atlarla ilgilenmiş ve binicilik yapmıştır. O yörede güzel bir kız olarak at binmesiyle dikkat çektiğini söylerdi. Ayrıca dayım da atlara çok meraklıydı. Onlardan bana kalan güzel bir miras diyebiliriz. Ben de çocukken memleketimizde at binmiştim."
Atçılığa ise Karagül dizisinin yönetmenliğini yapan arkadaşı Murat Saraçoğlu'nun sayesinde başladığına değinen Bingöl, "Murat'la beraber at sahibi olmayı düşünüyorduk. O benden önce at alarak başladı. İlk atım Vaka Coba Coba'yı Murat Akça'dan alarak atçılığa başladım. Daha sonra eski TJK Başkanımız Serdal Adalı Bey bana Party Lover isimli tayı hediye etti. Fast Whisper isimli tayı ise 1 yaşındayken aldım" diye konuştu.
Bundan sonra atlara daha çok zaman ayırmak istediğini söyleyen Bingöl, atları yetiştirmek için Balıkesir'in Gönen ilçesinden 100 dönüm ortak yer ve İtalya'dan tay aldığını kaydetti.
Bingöl, bütün sanatçıların at sahibi olması gerektiğine inandığını da sözlerine ekledi.


MAGAZİN
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...