Neşet Ertaş'ın ölümünün 3. yılında böyle anıldı

/ Kaynak: AA
Neşet Ertaş'ın ölümünün 3. yılında böyle anıldı

MAGAZİN Haberleri  / AA

Kırşehir'de, bozlak ustası Ertaş'ın hayatı ve eserlerini konu alan "Neşe, Dert, Aşk" adlı tiyatro oyunu sahnelendi

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'ndaki etkinlik öncesinde, Ertaş'ı anmak için bir araya geldiklerini söyledi. Tiyatro eserinin "halka mal olan bir sanatçının tekrar vatandaşlarla buluşmasını sağlamak" amacıyla sahnelendiğini belirten Bahçeci, "Neşet Ertaş, Anadolu'nun sesi, aşkı, mutluluğu, hüznü olmuştur. Bizim şimdiki görevimiz ise Kırşehir'in bu önemli şahsiyetinin ismini, onun hayat felsefesini yaşatmaktır" dedi.
Ertaş'ın, dizelerinde hüznü, kardeşliği, sevgiyi, mutluluğu çok güzel işlediğini vurgulayan Bahçeci, şunları kaydetti:
"Bugün biz de o güzel kişiliği tekrar anmak ve hatırlamak için bir aradayız. Şehitlerimizden dolayı konser programı düzenlemedik. Devlet tiyatrolarımız çok güzel bir tiyatro hazırlamış, burada bizlere de o tiyatroyu izleme zevki yaşatacaklar. Bu tiyatroda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve büyük ustamızı saygıyla tekrar yad ediyorum."
Daha sonra, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü oyuncularının rol aldığı, Neşet Ertaş'ın hayatı ve eserlerinden yola çıkılarak yeni bir kurguyla hazırlanan "Neşe, Dert, Aşk" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.
Eseri, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Murat Bulut, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Kasım Varol, sanatçı Bayram Bilge Tokel ile çok sayıda kişi izledi.

MAGAZİN
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...