Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Diriliş Ertuğrul'dan haber var!

Düzenleyen:
Diriliş Ertuğrul'dan haber var!

MAGAZİN Haberleri

TRT'nin reyting rekorları kıran dizisi Diriliş Ertuğrul'un yapımcısı Mehmet Bozdağ, gelecek bölümler hakkında tüyolar verdi

Geçen sene ramazan ayı boyunca her gün yayınlanan ve izleyicilerin büyük ilgisini çeken Yunus Emre dizisinin ikinci sezonu niteliğindeki ‘Yunus Emre - Aşkın Yolculuğu’ 19 Ocak’tan itibaren TRT ekranlarında olacak. Dizinin lansmanında biraraya geldiğimiz yapımcı Mehmet Bozdağ, hem yeni dizisini anlattı hem de rekortmen dizisi Diriliş Ertuğrul’da yakın dönemde neler olacağına dair önemli ipuçları verdi.

Diriliş Ertuğrul, Türkiye ve birçok ülkede büyük ilgi gördü. Yeni projenizde de aynı başarıyı yansıtacak mısınız?

Biz bu projeleri reyting için yapmıyoruz. Kafamda geçen bir hikaye var ve bunu nasıl iyi bir şekilde diziye aktarırım, bunun derdindeyim. Yunus ve Ertuğrul’un hayat hikayeleri de farklı olduğu için projenin potansiyel hikayeleri de farklı. Yunus Emre Aşkın Yolculuğu’nda biraz daha fazla insanın kendi iç yolculuğunu anlatmaya çalışırken Diriliş’te bir toplumun siyasal anlamda nasıl kudretli bir hale geldiğini ekrana getirmeye çalışıyoruz. Ümit ediyorum izleyici de sever.

Çekimler nerede gerçekleşecek?
Beykoz Kundura Fabrikası’nda. Aynı zamanda dış sahalarda da çekimlerimiz oluyor. Koştur koştur, yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Ve çok genç bir yönetmenimiz var. Bir önceki sezonda da görüntü yönetmenimizdi, şimdi yönetmenimiz oldu Emre Konuk.

Kadronuzda Yunus Gökhan Atalay, Payidar Tüfekçioğlu ve Ceyda Kasabalı var. Sürpriz bir isimle karşılaşabilir miyiz? Yabancı oyuncu olacak mı?

Evet var. Sürpriz isimden çok, projeye hangi isim hizmet edecek, oyuncunun tiyatro kalitesi ne kadar iyi, ona bakarım. Görüyoruz işte, diğer dizileri söylemeye hiç gerek yok yani. (Gülüyor) Popüler oyuncuları şişirerek projeye getirilenler ekranda. Reyting akibetlerini de görüyoruz. Benim için aslolan projedir. Herkes projeye hizmet ettiği sürece bizimle beraberdir, etmeyen de bizden değildir.

Yunus Emre Aşkın Yolculuğu kaç bölüm olacak? Üçüncü sezonu da gelecek mi?
Yunus Emre dönemi bu sezon kapanacak. Dizimiz 22 bölüm sürecek. Bunun bir sebebi yok, diğer projelere ağırlık vereceğiz. Diriliş Ertuğrul’un final filmi için bu yaz çalışmalara başlayacağız. Alparslan filmine de ocak ayında başlamayı planlıyoruz. 1 yıl sürecek çünkü.

Muhteşem Yüzyıl-Kösem Sultan ve Diriliş Ertuğrul sürekli kıyaslanan iki dizi. Kösem Sultan istediği reytinglere ulaşamadı. Bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?
Muhteşem Yüzyıl ile kıyaslanmak istemiyorum. Beni ilgilendirmez. Onlar da çok büyük emek sarf ediyor. Allah yardımcıları olsun. Üzücü bir durum. Aynısı bizim başımıza da gelebilirdi ama benim hikaye biçimim farklı.

Başbakan ve Cumhurbaşkanı dizi setini ziyaret etti...
Diriliş Ertuğrul'u çok yakından takip ediyorlar. Şaşırıyorum. 29 Ekim’de bir resepsiyona gitmiştik. Sayın Cumhurbaşkanımız bir gece öncesinden bizzat yayında izlemiş ve bize bunu söyledi. Bunu duyduğumda çok şaşırmıştım. Onların da bu kadar yakından takip etmesi, işi benimsemesi bizi çok mutlu ediyor.


DİRİLİŞ ERTUĞRUL TERS KÖŞE YAPACAK
Diriliş’te çok büyük şeyler olacak. Özellikle son 4-5 bölüm içerisinde… İnsanların hiç tahmin etmediği şeyleri ekrana getirmeye çalışacağız. Başka dizilerin 2-3 yılda anlattığı mevzuyu biz kısa sürede çözeceğiz ve hiç akıllarında olmadıkları birkaç mesele olacak.

BÜŞRA KAMIŞ / AKŞAM GAZETESİ

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...