Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Leman Sam beraat etti

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Leman Sam beraat etti

MAGAZİN Haberleri  / İHA

​Ünlü sanatçı Leman Sam, “Benim için DAEŞ ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır, DAEŞ beni şaşırtmıyor" tweeti nedeniyle hakkında 1 yıl hapis istemiyle açılan davadan beraat etti

Kamuoyunda Leman Sam olarak tanınan ünlü sanatçı Emine Leman Şenkan, Kurban Bayramı'nda sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan attığı “DAEŞ’le masum hayvanın boğazına bıçak dayayan aynı duygudadır” tweeti nedeniyle hakkında açılan davada  hakim karşısına çıktı. 
İstanbul 24’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, bir önceki celse hakkında zorla getirilme kararı bulunan Leman Sam, avukatı Hizbullah Hikmetyar Ceylan ve bir önceki duruşmada davaya katılma talebi reddedilen müşteki Barbaros Kocaman hazır bulundu. Kimlik tespitinin ardından sanık Sam’ın savunmasına geçildi. 
“PAYLAŞTIĞIM TWEETTE HALKI AŞAĞILAMA AMACI YOK” 
Bu tür davalarla yargının meşgul edilmesini doğru bulmadığını belirten Sam, savunmasında, “Söylemek istediğim şey orada yazdığım niyette değil. Böyle şeylerle yargının meşgul edilmesini de doğru bulmuyorum. Paylaştığım tweette halkı aşağılama amacı yok. Kimsenin dini inancına hakaret içermiyor. Beratımı istiyorum” dedi. 
“KURBAN KESENE TERÖRİST DENMEZ” 
Müşteki Barbaros Kocaman ise masum insanların canına kastedenlere terörist dendiğini ifade ederek, “Dini inançları gereği kurban kesenlere terörist denmez. Ben Müslümanım ve her yıl kurban keserim. Söz konusu tweetle hakaret edilmiştir. Cezalandırılmasını talep ediyorum” diye konuştu. 
“TWEETİN İÇERİĞİ TARTIŞILMALI” 
Duruşmada daha sonra sanık Sam’ın avukatı  Hizbullah Hikmetyar Ceylan söz aldı. Avukat Ceylan, “Tartışılması gereken  tweetin içeriğidir. Hepimiz Müslümanız. Söz konusu tweette kurban, din ya da herhangi bir ibare geçmemektedir. Müvekkilin beraatini istiyoruz” dedi. 
Davayı karara bağlayan mahkeme, suçun unsurları oluşmadığından Sam’ın beraatine hükmetti. 
“BEN ZEKİ BİR İNSANIM” 
Davanın ardından adliye önündeki alanda avukatıyla birlikte açıklama yapan Leman Sam, hakimin sağ duyusuna inandığını ve yargının bu tür ipe sapa gelmeyen şeylerle meşgul edilmesine karşı olduğunu söyledi. Sam, “Türkiye'nin çok önemli meseleleri var. Onların söyledikleri şeylerle attığım tweetin tutar bir tarafı yok. Ben zeki bir insanım. Kimsenin inancına ve kendi öz değerlerine zarar verecek bir şey söylemem. Öyle bir niyetim yok. Ama insanlar tweete istedikleri gibi algılamış. Sonucunu da gördüler. Lince de uğrasam yazdıklarımın arkasındayım. Bugüne kadar hiç birşey için ne özür diledim. Ne de geri adım attım. Karakter olarak bana uygun değil" ifadelerini kullandı. Sam daha sonra avukatıyla birlikte adliyeden ayrıldı. 
 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...