Günay: Kayıp filmlerin hasretiyle yaşıyor

Düzenleyen:
Günay: Kayıp filmlerin hasretiyle yaşıyor

MAGAZİN Haberleri

“119 sinema filminde oynadım ama filmlerimin sadece 35’i hayatta. Çünkü filmlerin negatifleri gümüş olduğu için eritmişler maalesef...”

Yeşilçam filmlerinde canlandırdığı karakterlerle hafızalara kazınan oyunculardan İzzet Günay, oynadığı 119 sinema filminden sadece 35’inin hayatta olduğunu belirtti. Günay “Gerisini ben de bilmiyorum. Bende de yok, televizyonda oynayanlar var sadece. Gerisini Türk halkı bir daha göremeyecek, ben de göremeyeceğim. Çünkü filmlerin negatifleri gümüş olduğu için eritmişler maalesef. O yüzden Türk sinemasında büyük bir kayıp var. Keşke onları tekrar görme fırsatımız olsaydı” diye konuştu. Vesikalı Yârim, Hayat mı Bu, Renkli Dünya, Ağaçlar Ayakta Ölür gibi çok sayıda sinema filminde rol alan Günay “Biz Yeşilçam sinemasını yapmasaydık, bugün bu sinemayı yapamayacaklardı. Bizim yaptığımız sinemayı yapmak zorunda kalacaklardı. Bugün imreniyorum sanatçılara çünkü onların bir seçme hakkı var. Senaryo çalışmalarına katılıyorlar, rolleri çalışıyorlar. Bizim sinemamızda senaryo olmadan filme başlanırdı. Keşmekeş içinde çalışıldı. Sabun köpüğü hikâyeler çekildi. Bütün senaryolar özenle yapılsaydı, yazılsaydı veya her yönetmen özenli olsaydı bütün filmlerimiz iyi olabilirdi” dedi.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...