Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ünlü şair Feyzi Halıcı vefat etti

Düzenleyen:
Ünlü şair Feyzi Halıcı vefat etti

MAGAZİN Haberleri

Eski Cumhuriyet Senatosu Üyesi Feyzi Halıcı (93) vefat etti.

Türk sanat müziği sanatçısı Ahmet Özhan tarafından yorumlanan ‘Günaydınım, Narçiçeğim, Sevdiğim’ isimli şarkının söz yazarı ünlü şair Feyzi Halıcı vefat etti. Halıcı’nın vefat ettiğini Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay duyurdu. Akay, “Behçet Kemal Çağlar ve Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın yakın arkadaşı, Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebesi olmuştu. Yazdığı şiirinde sevgiliye, ‘Günaydınım, Narçiçeğim, Sevdiğim’ demişti. Bu muhteşem şarkının söz yazarı ünlü şair Feyzi Halıcı, 20 gündür yoğun bakımda tedavi görüyordu ve solunum yetmezliğinden dolayı 93 yaşında kaybettik. Cenazesi, 11 Ekim 2017 Çarşamba günü Konya Selimiye Camii’nden son yolculuğuna uğurlanacak ve vasiyeti üzerine babasının yanına Musalla Mezarlığı’na defnedilecek. Değerli şairimizle, uzun yıllar şiir toplantılarında birlikteliğimiz olmuştu. Mekânı cennet olsun inşallah.” ifadelerini kullandı.

Feyzi Halıcı kimdir?

1924 yılında Konya'da doğan Feyzi Halıcı, Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebesidir. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü'nden mezun oldu. Bir süre ticaretle uğraştıktan sonra Çağrı dergisini çıkardı. 1968 yılında Konya senatörü seçildi ve bir süre bu görevi yürüttü. "Fezai" mahlasıyla Yedigün ve Çınaraltı dergilerinde saz şiirleri yazdı. Uluslararası sempozyumlara da katılan Halıcı, yaşamı boyunca birçok eser kaleme aldı. Feyzi Halıcı’nın, Çinuçen Tanrıkorur başta olmak üzere çok sayıda besteci tarafından şiirleri bestelendi ve hemen hemen Türk sanat müziğinin tüm yorumcuları tarafından şarkıları okundu. O eserlerden bazıları "Bir Aşkın Şiirleri, Masmavi, İstanbul Caddesi, Günaydın, Dinle Neyden, Gecenin Bir Yerinde İki Ceylan, Selçukya'da Aşk, Bizim Şairler, İstanbul ve Fetih Şiirleri, Saz Şairlerinin Diliyle Atatürk"tür.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...