O partilerin adayı değil milletin adayı

/ Kaynak: AA
O partilerin adayı değil milletin adayı

Politika Haberleri  / AA

Kılıçdaroğlu, - "(Ekmeleddin İhsanoğlu) O partilerin adayı değil, milletin adayı. Milleti seviyor, millet için çalışmak istiyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, - "(Ekmeleddin İhsanoğlu) O partilerin adayı değil, milletin adayı. Milleti seviyor, millet için çalışmak istiyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin, "O partilerin adayı değil, milletin adayı. Milleti seviyor, millet için çalışmak istiyor. CHP'li, MHP'li değil. DYP'li, Demokrat Partili de değil. O diyor ki ben her partiye eşit mesafede olacağım. Ben tarafsız bir Cumhurbaşkanı olacağım. Onun için sandığa gideceğiz" dedi.

Gömeç ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda partisine ait otobüsün üzerinden vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, vatandaşlara güzel bir Türkiye bırakmak için mücadele verdiğini ve Evliya Çelebi gibi gezdiğini söyledi.

10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağını anımsatan Kılıçdaroğlu, seçilecek Cumhurbaşkanı'nın Türk bayrağını ve her vatandaşı temsil etmesini istediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"İstiyoruz ki Cumhnurbaşkanı bilgili birisi olsun, istiyoruz ki Cumhurbaşkanı memlekete huzur getirsin, kavgadan uzak dursun. Bakın İsrail'i görüyorsunuz çocuklar şehit ediliyor. Ortadoğu'da ağırlığımız kalmadı, o zaman şu soruyu sormamız gerekiyor. Ortadoğu neden bu hale geldi. Hani diyorlardı ya biz oyun kurucuyuz. Hangi oyun kurucu? Hangi oyunun kurucusu oldular, oyuncak oldular. Ekmeleddin İhsanoğlu düzgün bir insan, namuslu ve temiz bir insan. Her vatandaşına eşit mesafede bir insan. Devletin huzuru için çalışan bir insan. 57 islam ülkesini yöneten bir insan. Filistin'in kendi içindeki kavgalarını sona erdiren insan. Bu nedenle Kudüs nişanı kendisine verilen tek Türk vatandaşı. O nedenle hep beraber sandığa gideceğiz, bu bereketli topraklara huzuru ekeceğiz. Ekmek için Ekmeleddin İhsanoğlu diyeceğiz."

İhsanoğlu'nun konuştuğunda insanın içine huzur dolduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "O konuşunca barıştan söz ediyor. O konuşunca kadın ve erkek eşitliğinden söz ediyor. O konuşunca her inanca saygıdan söz ediyor. O konuşunca dünya dengelerinin nasıl değiştiğini öğreniyoruz. O konuşunca şunun gibi düşünüyoruz, evet bu adam Türkiye Cumhuriyeti'ne Cumhurbaşkanı olabilir, yakışır diyoruz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu'nun bir parti mensubu olmadığını ve kendisinin bütün partilere eşit mesafede yer aldığını belirterek, şunları söyledi:

"O partilerin adayı değil, milletin adayı. Milleti seviyor, millet için çalışmak istiyor. CHP'li, MHP'li değil. DYP'li, Demokrat Partili de değil. O diyor ki ben her partiye eşit mesafede olacağım. Ben tarafsız bir Cumhurbaşkanı olacağım. Onun için sandığa gideceğiz. İnşallah Ekmeleddin İhsanoğlu'nu, bir temiz insanı, bir bilge insanı, batının ve doğunun tanıdığı bir insanı, uluslararası saygınlığı olan bir insanı Cumhurbaşkanı koltuğuna oturtacağız. Biz bir partiye genel başkan seçmiyoruz, A partisi B partisi mücadelesi yapmıyoruz, biz ülke için çalışıyoruz, Türkiye için çocuklarımız için çalışıyoruz. Ekmeleddin İhsanoğlu 57 ülkeyi yönetmiş, barışı sağlamış İslam dünyasında huzuru sağlamış batıda adına altın madalya düzenlenen uluslararası ödül verilen tek Türk. Bizim onurumuz. Bu topraklarda Ekmeleddin İhsanoğlu gibi bir bilge insan yetiştiriliyorsa onu değerlendirmek de bizim boynumuzun borcu. 10 Ağustos'ta gideceğiz oylarımızı kullanacağız bir tek son söz söyleyeceğim ramazan ayındayız. Manevi duygularımızın en yoğun olduğu aylardayız. Harama ortak olmayalım, helale ortak olalım. Kul hakkı yiyenlerden yana olmayalım. Kul hakkını gözetenden yana olalım. Eğer bunu yapabilirsek, bu ülkede huzuru ve barışı sağlayacağız."

Burhaniye ziyareti

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler Gömeç ilçesindeki ziyaretin ardından Burhaniye'ye geçti.

Partililer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, "Biz halkın zenginleşmesini, güzel yaşamasını isteriz. Öfkeyle konuşan değil sağduyuyla konuşan siyasetçi isteriz. İlk kez Cumhurbaşkanı halkın oylarıyla seçilecek. Geçmişi temiz olmayan insandan Cumhurbaşkanı olmaz arkadaşlar dünyaya rezil oluruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, hiçbir ülkenin anayasasında Cumhurbaşkanı veya devlet başkanı adayları ahlaklı olacaktır diye yazmayacağını ifade ederek, "İşin doğasında zaten ahlaklı olmak vardır. Ekmeleddin bey, bu toprakların yetiştirdiği ender insanlardan birisi. O bir partili değildir. Ekmeleddin bey eğitiminin büyük bir kısmını yurt dışında tamamladı. Biz her zaman her yerde ve her ortamda insanımızın huzur içinde olmasını istiyoruz. Bakın Ortadoğu, ramazan ayı. Müslümanlar birbirini öldürüyor. Suriye'de, Irak'ta. Geçelim İsrail'e bakalım. Gazze'de katliam gerçekleşiyor. Gazze'deki kardeşlerimize her türlü yardımı götürmemiz lazım. Kavgayla değil barışla. Huzur içinde yapmamız lazım" şeklinde konuştu.

"Bizim seçimi yaparken elimizi vicdanımıza koyup sandığa gitmek durumundayız" diyen Kılıçdaroğlu, "Bizim için partinin çıkarları geridedir ülkenin çıkarları öndedir. Türkiye'nin saygınlığı önemlidir. Partinin çıkarları sonra gelir. Huzur ve barış için toprağı ekeceğiz. Ekmek için Ekmeleddin diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından MHP Burhaniye ilçe örgütü üyeleri Kılıçdaroğlu'na çiçek verdi.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...