Erdoğan: Çatı projesi Gezi'nin DEVAMIDIR!

Erdoğan: Çatı projesi Gezi'nin DEVAMIDIR!

Politika Haberleri

"Gezi'de, 17 ve 25 Aralık'ta, 30 Mart'ta başaramadıklarını, şimdi 10 Ağustos'ta başarmaya çalışıyorlar"

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti grubunun 10 Ağustos öncesi son toplantısında "veda" gibi bir konuşma yaptı. Erdoğan'ın kürsüde özetle şunları söyledi: Türkiye'nin Filistin davasının yanında durması, İsrail'e hukuku hatırlatması, zalimin değil mazlumun yanında dimdik durması birilerini rahatsız etti. Önce 'Gezi' dediler, hükümeti devirmeyi hedeflediler. Mısır'da uyguladıkları senaryo Türkiye'de tutmadı. Sokak eylemleriyle deviremedikleri hükümeti, yargı darbesiyle devirmek istediler. Türkiye'yi susturamadılar. Şu anda cumhurbaşkanlığı seçimi üzerinden bir başka senaryoyu deniyorlar. 'Çatı aday', 'ortak aday' diyorlar. Bunların hepsi yalan. Gezi'de, 17-25 Aralık'ta, 30 Mart'ta başaramadıklarını, şimdi 10 Ağustos'ta başarmaya çalışıyorlar. nbsp;
İsrail zulmüne ses çıkarmayacak, Gazze için sesini yükseltmeyecek, dengeleri gözetecek, sessiz, tepkisiz bir cumhurbaşkanı ile Türkiye'yi susturmak, sindirmek istiyorlar. Proje bu. Ama hesaba katmadıkları bir nokta var, Türkiye o eski Türkiye değil. Gazze katliamını örtmek için her gün alçakça iftiralar atılıyor. Neymiş? 'Türkiye İsrail'e jet yakıtı satıyormuş.' Dürüst olun, dürüst. Enerji Bakanım kaç kez açıkladı, böyle bir şey söz konusu değil. Anamuhalefetin genel müdürü Kürecik'teki radarın ne işe yaradığını nasıl çalıştığını bilmez mi? Bir insan ülkesine bu kadar Fransız olur mu? Cehalet paçalarından akıyor. İsrail zulmünü örtmek adına kendisini rezil etmekten bile kaçınmıyor."
HELALLİK İSTEDİ nbsp;
Başbakan Erdoğan konuşmasının sonunda vekillerden helallik istedi. "Milletim takdir eder de seçilirsem, bu kürsü aracılığıyla sizlerle birlikte olamayacağım" diyen Erdoğan şöyle devam etti: "Elbette muhabbetimiz başka zeminlerde devam edecek. Bugün belki de son kez buradan hitap ederken, istemeden kırdığımız kardeşlerimiz varsa hepsinin haklarını helal etmelerini istiyorum." Başbakan'ın "Önemli olan bu kubbede hoş bir sada bırakmaktır" sözlerini, milletvekilleri ayağa kalkarak alkışladı. Bu sırada bazı milletvekilleri gözyaşlarına hakim olamadı.

İsmail Sonsuz ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...