Erdoğan işadamlarına seslendi: Türkiye'de gerçek ortada!

Erdoğan işadamlarına seslendi: Türkiye'de gerçek ortada!

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye- Letonya iş forumunda iş adamlarına seslendi.

İşte konuşmadan satır başları

Türkiye üzerine yapılan yorumların çok dikkatli şekilde izlenmesi ve analiz edilmesi gerekiyor. Bölgenin dinamiklerini tam olarak bilmeyenler maalesef Türkiye üzerine değerledirme yaparken ya yanlış ya da art niyetli olarak yapıyor.Ortaya atılan iddialara bakıldığında ortada bir kampanya olduğu görülecektir. Aynı tavrın kredi derecelendirme kuruluşlarının bazıları tarafından pompalandığına bazen şahit oluyoruz. Bu kampanyalara rağmen Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor. Letonya'nın bu asılsız haberlere dikkatli yaklaşmasını önemle tavsiye ediyorum. Şu an Türkiye ile ilgili iki konu gündeme getiriliyor. Nedir bunlar, Bir nbsp;Türkiye IŞİD'e destek veriyor. Bu iddia tamamen yalandır, bu iddia hiç bir belge ve bilgiye dayanmıyor. Tam dersine IŞİD'e de IŞİD'i doğuran sebeplere çok şiddetli bir şekilde karşı çıkmış bir ülkedir. Irak'ta gerçekleşen olayı eğer iyi analiz ederseniz, IŞİD'ın elindeki muhimmat nereden geldi incelerseniz bunun kaynağı net bir şekilde ortaya çıkar.Terörle ilkeli bir şekilde mücadele eden Türkiye'nin herhangi bir terör örgütünün yanında olması söz konusu değildir. Biz terör belasından 32 yıldır çok çekmiş bir ülkeyiz. Bu mümkün değil.
TÜRKİYE'DE GERÇEK ORTADA
İkinci konu ise Türkiye ekonomisi ile ilgili yalan yanlış haberler çıkıyor. Özellikle iş dünyası kimin ne dediğinden çok gerçeğe bakar. Türkiye'de gerçek ortada. Büyüme oranımız her iki yılda yüzde 9 oldu. İhracat rakamlarımız 158 milyar dolar ile 160 milyar dolar arasında tahmin ediliyor. Bankacılık sistemimiz kararlı ve disiplinli bir şekilde yoluna devam ediyor. Enflasyon ve faizler her yıl istikrarla düşüyor. Türkiye büyüyor, işsizliğini her yıl düşürüyor. Letonyalı dostlarımız ticaret ve yatırım yapmada en küçük bir tereddüt içerisinde olmasınlar. Türkiye ekonomisinin yatırımcıya büyük fırsatlar sunduğunu tekrar belirtmek isterim. Letonya ile Türkiye'nin her alanda olduğu gibi ekonomik alanda da mevcudun çok ötesine geçebileceğine inanıyorum. Letonyalı ve Türkiyeli iş adamlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

www.turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...