Binali Yıldırım açıkladı, 'Son liste 7 Nisan'da'

/ Kaynak: İHA
Binali Yıldırım açıkladı, 'Son liste 7 Nisan'da'

Politika Haberleri  / İHA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, danışmanı Ömer Sertbaş'ın milletvekili aday adaylığını değerlendirdi.

Binali Yıldırım, danışmanı Ömer Sertbaş'ın İzmir aday adaylığı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Ömer Sertbaş benimle çalışan vekillik sırasında görev yapan arkadaşımız. O da 200 aday adayından bir tanesidir. Hepsine başarılar dilerim. Özel bir etkim olmaz. Mekanizma bellidir. Önce temayül, komisyon ve üst komisyona herkes girecek. Boy gösterecek, marifetini anlatacak. Karar vericilerin ikna olmasını sağlayacak. Kişilerin fiziğine fiyakasına göre karar verirsek o zaman İzmir'e haksızlık yapmış oluruz. İzmir'e nasıl katkı sağlar, kadın erkek temsilinde şartlar oluşmuş mu, mesleki dağılımlar gibi birçok konu milletvekili aday değerlendirmelerinde etkili olur. Partimizin yetkili kurulları var. Yetkili kurullarda hiçbir görevim olmadığı için konulacak adayların kimliklerini, detaylarını paylaşamam. Böyle bir şey yakışık almaz. Bizim amacımız İzmir'de alabileceğimiz en yüksek sonucu alacak listeyi hazırlamaktır" diye konuştu.
"SON LİSTE 7 NİSANDA"
Yaklaşan genel seçimlerle ilgilide konuşan ve İzmir'de yapılan temayül yoklamasını değerlendiren, Binali Yıldırım, "İzmir'den 200 aday var bunların 32'si kadın, ben daha fazla bekliyordum daha fazla olmasının bir zararı yok, bir önceki seçime göre daha fazla aday adayı var. Temayülde kim hangi sırada kazandı bunların sorgulamak bizim görevimiz değil bu daha ilk aşamadır. Her şeyi belirleyen bir süreç değil. Yarından itibaren mülakata alınacaklar 4 ara komisyon kurulacak tekrar görücüye çıkacak ve üst komisyon kurulacak, en sonunda 7 Nisan'da son liste oluşacaktır" diyerek adayların hangi süreçlerden geçeceğini açıkladı.
"YEREL SEÇİMLER VE GENEL SEÇİMLERİN BİRBİRİNDEN FARKLI ÖZELLİKLERİ VAR"
Yıldırım, genel seçim ve yerel seçimin farklı olduğunu ifade ederken çıkacak sonuçları belediyelerin çalışmalarının etkileyeceğini söyledi. Yerel seçimlerin ve genel seçimlerin birbirinden ayrı özellikleri olduğunu aktaran Yıldırım, "Neticede tamamen kopuk ve bağımsız düşünülemez. Yerel seçimlerde yerel sorunlar ön plana çıkar, görüşülür. Adayların kimlikleri daha fazla gündeme gelir ama 30 Mart seçimlerinde yerel seçim olmadı. Curcuna, kavga yaşadık. Kampanya dönemi geçirdik. Bana göre İzmir için talihsiz bir seçim süreciydi. Duygusal bir mod ile seçime gidildi. Partiler yerel genel düşünmeden performanslarını daha ileriye götürmek için çalışacaktır. AK Parti de en iyi sonucu almak için çalışmalarını sürdürecektir. 2011 seçimlerindeki durum ortada. İl Başkanımızın ve ekibimizin görevi bellidir. İlçelerin çoğunun partimizden olmamasının bir dezavantaj olarak görmüyoruz. Seçim ilçe belediye başkanlarının da İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de performansının ölçüleceği bir yer olacak. Vatandaşlar bir ara karne verilecek" dedi.
TÜNELLERDE SORUN YOK
Hükümetin 35 proje arasında gösterdiği ve yapım aşamasında sona yaklaşıldığı Konak Tünellerinin Mayıs ayında biteceğini vurgulayan Yıldırım, "Konak Tüneli Mayıs ayı itibariyle açılışa hazır hale getirilecek. Her iki tünelin kazma işlemi bitti. Işıklar göründü. Üzerinin beton kaplamaları yapılıyor. Yol ve alt-üst temel çalışmaları bitiyor. Hem Yeşildere Yolu hem de sahil tarafından sahil bağlantılarına da çalışmalarına girildi. Toplam 840 üzerinde mezarlık nakledilecek. Yahudi mezarlığı cemaate teslim edilecek. Gecikme yok" dedi.
Yıldırım, Manisa ve İzmir arasında ulaşımı sağlayacak olan fakat çalışmaları duran Sabuncubeli Tüneli'ndeki süreci de yakından takip ettiklerini söyledi. Yıldırım, "Müteahhidin genel anlamda yaşadığı mali sıkıntılar dolayısıyla proje etkilendi. Başka yerlerdeki sorunlar nedeniyle projede duraksamaya geçildi. İzmir'e Manisa'ya sözümüzdür ve çalışmalar devam edecektir. Kalan kısmı olabilirse aynı müteahhit, olmadı bakanlık yeni bir planlama yaparak projeyi tamamlayacak. Detayları bakanlık açıklar" diye konuştu.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...