'RTÜK' krizinde çözüme ulaşıldı

'RTÜK' krizinde çözüme ulaşıldı

Politika Haberleri

TBMM'de boşalan tek RTÜK üyeliğinde yaşanan krizde çözüme ulaşıldı. MHP ve HDP'li adaylar yarışıyor. Bir üye seçilecek...



TBMM Başkanlığı; MHP ve HDP'den 2'şer aday istedi. MHP ve HDP'nin TBMM Başkanlığı'na bildirdiği ikişer isim Genel Kurul'da oylanacak. Oylama saat 15.00'te yapılacak. Ak Parti'nin MHP adayına destek vermesi halinde MHP kontenjanından aday gösterilen Arif Fırtına'nin seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.
nbsp;
Fırtına'nın seçilmesi halinde RTÜK'te dengeler değişecek muhalefet 5 üyeliğe, iktidar ise 4 üyeliğe sahip olacak. Böylece RTÜK'te AK Parti'nin hakimiyeti son bulacak. Üye seçiminin ardından yarın RTÜK'te başkanlık seçiminin yapılması bekleniyor. Muhalefetin uzlaşması halinde RTÜK Başkanı muhalefet kontejanından seçilen üyeler arasında seçilebilecek. Ancak kulislerde Ak Parti ile MHP'nin ortak hareket ederek MHP'li Esat Çıplak'ı başkan seçebileceği konuşuluyor.
nbsp;
TBMM bugün RTÜK krizi konusunda yoğun trafiğe sahne oldu. HDP'nin iki üyede ısrar etmesi üzerine TBMM Başkanlığı hukuki görüşler doğrultusunda yeni bir strateji belirledi. MHP ve HDP'den ikişer adayın seçime girmesine karar veren TBMM Başkanlığı 4 isim arasından tek bir ismin seçilmesine karar verdi.
nbsp;
Bu arada MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'la biraraya gelerek TBMM Genel Kurulu'nda RTÜK seçimi için nasıl bir yol izleneceğini ele aldı. Seçim yöntemi konusunda karşılıklı görüş alışverişinin ardından tek aday bildiren MHP bir ismi daha Meclis Başkanlığı'na bildirme kararı aldı. Devlet Bahçeli'nin 1999 yılında Başbakan Yardımcılığı dönemindeki özel kalemi Arif Fırtına'nın yanısıra, MHP bugün TRT Avaz'da çalışan İsmail Yolcu'yu ikinci isim olarak TBMM Başkanlığı'na iletti.
nbsp;
MHP'li Vural ismin bildirilmesinin ardından TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'la biraraya geldi. Seçimin şekli konusunda son bilgi alışverişinin yapıldığı görüşmede, 1 RTÜK üyeliği için HDP'den 2 ve MHP'den 2 adayın yarışacağı konusunda fikir birliği sağlandı. MİLLİYET
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...