Mehmet Ali Şahin'den Şahin'den Demirtaş'a dert eleştiri

Mehmet Ali Şahin'den Şahin'den Demirtaş'a dert eleştiri

Politika Haberleri

AK Partili Şahin, "Demirtaş 'Barış' dedikçe benim gözümde bir elinde keleş, bir elinde bomba, belinde de C4 olan insan tipi canlanıyor" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin'den Demirtaş'a eleştiri
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Demirtaş 'Barış' dedikçe benim gözümde şöyle bir insan tipi canlanıyor. Bir elinde silah, keleş, bir elinde bomba, belinde de C4 ama bu adamın ismi Barış. Böyle bir adamın isminin Barış olması neyi değiştirir. Aslında Barış kod adlarıdır, bu adamın asil ismi Savaş'tır" dedi


Partisinin Karabük il başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katılan Şahin, gazetecilere açıklamalarda bulundu.


Konuşmasına herkesin bayramını kutlayarak başlayan Şahin, parlamentoda bulunan 4 siyasi partinin Vatan, millet, bayrak sevgisi konusunda paylaşımcı bir tavır içinde olması gerektiğini ancak bunun olmadığını belirterek, "Çünkü milletimiz 7 Haziran seçimlerinde bir tek siyasi partiyi iktidara getirmedi. Bir koalisyonun yolunu açtı. Koalisyon için siyasi partimizin önceliklerinden ziyade ülkenin, milletin önceliklerini ön plana almamız gerekir. Yani 'önce partim mi, milletim mi, vatanım mı, ülkem mi?' dendiğinde 'önce vatanım, milletim, ülkem' demek durumundayız" diye konuştu.


"ZİYARET ETTİK HDP'Yİ AMA..."


AK Parti'nin 7 Haziran seçiminde tek başlarına iktidara gelmeyi amaçlamış olmasına rağmen milletin böyle bir durumu takdir ettiğini anlatan Şahin, şunları söyledi:

"Yüzde 41 oyla tek başımıza iktidara gelemedik. En yakın rakibimize 16 puan fark atarak birinci parti olduk. Cumhurbaşkanı, genel başkanımızı hükümeti kurmakla görevlendirdi. Parlamentoda bulunan 3 siyasi partiye ziyaretlerimiz oldu. 2 siyasi partiye CHP ve MHP'ye koalisyon önerisinde bulunduk, ziyaret ettik HDP'yi ama bir koalisyon önerisinde bulunmadık. Bunun sorumlusu biz değiliz, bunun sorumlusu HDP'ye oy veren vatandaşlarımızda değildir. Bunun sorumlusu bizzat HDP'nin yöneticileridir."


"BÖYLE BİR ÖRGÜT TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLSE NEDİR?"


HDP'yi eleştiren Şahin, "Çünkü terörle şiddetle arasına mesafe koyamamıştır. Şiddeti ve silahı siyasetlerinin teminatı olarak görmüşlerdir, hala bu anlayışlarını devam ettiriyorlar" dedi.


Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:


"Şiddeti ve silahı bir hak arama yöntemi olarak görmüşlerdir. Bunu devam ettiriyorlar. Her ne kadar HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş son hafta 'örgüt silah bıraksın' demişse de bunda samimi olduğunu düşünmekte zorlanıyoruz. Çünkü HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan 'PKK bir terör örgütü değildir' demiştir. Peki nedir? Daha dün bir tırı içindeki malzemelerle yaktılar. Bir hafta önce Ağrı Doğubayazıt'ta 3 tırı içindekilerle yaktılar. Diyarbakır Şirvan'da 2.5 milyon dönüm araziyi sulayacak olan barajın yapımını engellemek için 3 ay içinde 12 kez sabotaj yaptılar. Böyle bir örgüt terör örgütü değilse nedir?"


"BARIŞ SÖZCÜĞÜNÜ ÇOK SIK KULLANIYORLAR"


"Sizin kırsal kesimde tüm oyları birçok köyde almanızı sağlayan bu örgüt değil mi?" diye soran Şahin, "Bu örgütün silahlı unsurları değil mi? Dolayısıyla 'silah bıraksın ama bizim gücümüz yetmez' demek inandırıcı olmuyor. Barış sözcüğünü çok sık kullanıyorlar. Demirtaş 'Barış' dedikçe benim gözümde şöyle bir insan tipi canlanıyor. Bir elinde silah, keleş, bir elinde bomba, belinde de C4 ama bu adamın ismi Barış. Böyle bir adamın isminin Barış olması neyi değiştirir. Aslında Barış kod adlarıdır, bu adamın asil ismi Savaş'tır. Bu konuda kamuoyunu tatmin edici açıklamalar yapmanın ötesinde adımlar atılması kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.


Parlamentonun en güçlü partisi olarak 3 siyasi partiye de koalisyon önerisinde bulunmayı arzu ettiklerini vurgulayan Şahin, "Yani onlara da bir koalisyon önerisinde bulunabilmeliydik ama bunun sorumlusu kendileridir. Dolayısıyla terör sorununu bizim çözmemiz bakımından HDP'ye çok önemli görevler düşmektedir. Efendim işte 'silah bıraksınlar, Türkiye'ye silah doğrultmasınlar' demek kafi değildir" değerlendirmesinde bulundu.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün bu konuda bayram namazının ardından yaptığı açıklamaların son derece değerli ve önemli olduğunu belirten Şahin, kendisinin de bu görüşlere katıldığını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...