HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Mahmut Tanal ve Orhan Aydın hakkında suç duyurusu

Kaynak: AA
Mahmut Tanal ve Orhan Aydın hakkında suç duyurusu

POLİTİKA Haberleri  / AA

TÖRKAD Başkanı Zeynep Alkış CHP İstanbul Milletvekili Tanal ve tiyatro oyuncusu Aydın hakkında, suç durusunda bulundu.

Töre Cinayetlerini Önleme ve Kadın Potansiyelini Değerlendirme Derneği (TÖRKAD) Başkanı Zeynep Alkış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ı hedef alan iddiayla ilgili CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve tiyatro oyuncusu Orhan Aydın hakkında suç duyurusunda bulundu.


Alkış'ın avukatı Olcay Sekizkardeş tarafından Mardin Cumhuriyet Başsavcılığına verilen suç duyurusu dilekçesinde, "Son günlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kızları Sümeyye Erdoğan hakkında asılsız, çirkin, kadın haklarına saldırı mahiyetinde izansız iftiralarla basında ve sosyal medyada başını CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve tiyatro oyuncusu Orhan Aydın'ın çektiği paylaşımlar ile kadın haklarını açıkça ihlal edici iddia ve haberlerde bulunmuştur" ifadelerine yer verildi.


Bazı gazetelerin bu iddiaları haber değeri taşımamasına rağmen yayınlanmaya devam ettiğinin vurgulandığı dilekçede, Erdoğan ailesinin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığı kaydedildi.


"Söz konusu fiil ve eylem ile bir kadına yapılan saldırı fiilen ve esasen Türk toplumundaki tüm kadınlara yapılmıştır" denilen dilekçede, "Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanının nezdinde yapılan bu izansız iftira niteliğindeki iddialar ile başta müvekkilimiz olmak üzere bütün kadınların kişilik haklarına yapılan bu saldırı aynı şekilde müvekkilim ve temsil ettiği kadınlık makamına da yapılmaktadır" ifadeleri kullanıldı.


Cumhurbaşkanlığının milleti, onun kızı ve ailesinin de toplumun aile birliğini temsil ettiği belirtilen suç duyurusu metninde şunlar kaydedildi:


"Bu saldırı ile yapılan tüm hakaret ve iftiralar ile başta Sümeyye Erdoğan olmak üzere bütün kadınların haklarına apaçık bir saldırı yapıldığı da tartışma götürmez bir gerçektir. Müvekkilimin hassas olduğu ve sürekli savunuculuğunu yaptığı kadın haklarına ve bizatihi kendi kadınlığına açıkça yapılan bu çirkin saldırılardan, müvekkilimizden kişisel olarak zarar gördüğü de malumdur. Tüm açıklamalar ve cumhuriyet savcılığımıza yapılacak tüm soruşturma çerçevesinde suçun şüphelileri hakkında kamu davası açılmasını isteme zorunluğumuz hasıl olmuştur." 


Tanal, Aydın ve söz konusu gazetelerin sorumlu yazı işleri müdürleri hakkında suç duyurusunda bulunulan dilekçede, "Yukarıda açıklanan nedenlerle şüphelilerinin cezalandırılması için gerekli kamu davası açılmasını, müvekkilimiz adına saygıyla talep ederiz" ifadesi kullanıldı.

POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...