İki partiden AK Parti ile seçim ittifakı açıklaması

İki partiden AK Parti ile seçim ittifakı açıklaması

POLİTİKA Haberleri

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, AK Parti'yle ittifaka kapıları kapatmadı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, RS FM yayınında, Yavuz Oğhan'ın sunduğu 'bidebunudinle' programında buluştu. 7 Haziran'daki seçimde ittifak yaparak katılan ittifak yapan iki lider de AK Parti'yle seçim sonrası ittifakına kapıyı kapatmadı.


KAMALAK: ÜLKENİN İMDADINA KOŞARIZ
SP lideri Kamalak, "AK Parti ile flört halinde misiniz sorusuna, 'Bizim açımızdan flört değil de ülkenin imdadına koşma durumu söz konusu' yanıtını verirken, BBP lideri Destici yüksek barajdan yakınarak, önlerinde MHP ve AK Parti dışında ittifak alternatifi olmadığını söyledi.


DESTİCİ: MHP VE AK PARTİ'DEN TEKLİF GELİRSE DEĞERLENDİRİRİZ
Destici, şunları ifade etti:
'MHP ve AK Parti'den bir teklif gelirse biz bunu kurullarımızda değerlendiririz. Ülkemizin hayrına bir sonuç çıkacağını düşünürsek ona göre bir karar veririz. Ama şu anda gelmiş bir teklif yok. Yapılmış bir teklif olmadan benim yaparız ya da yapmayız diye bir yorum yapmam siyaseten de ahlaken de doğru olmaz.'


AK PARTİ'YLE 'BÜTÜNLEŞME' MÜMKÜN MÜ?


RS FM yayınında konuşan iki partinin genel başkanı kendi aralarında 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi bir seçim ittifakı hakkında görüşme yapmadıklarını da söyledi. Destici ve Kamalak, kendi aralarında yapacakları olası bir ittifakı AK Parti'yle bütünleşmeye götürüp götürmeyeceklerine ilişkin ise yorum yapmaktan kaçındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...