Bülent Arınç neden aday olmadığını açıkladı

Bülent Arınç neden aday olmadığını açıkladı

POLİTİKA Haberleri

Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Veyis Ateş'in sorularını yanıtlayan Arınç, Erdoğan için 'Cumhurbaşkanımız bizim ilk kurucumuz. Belediye başkanlığında başarılı olmuş, siyasette başarılı olmuş liderlik hüvüyetine çok sahip bir insan. Liderlik kolay yetişmiyor. Bu biraz Allah vergisi. Bir kısmı da çalışarak yapılacak şeyler. Tayyip Bey'de bunların hepsi var. Bütün mazlumlar, yetimler, anneler, Erdoğan'ı bu kadar çok seviyorsa ortada bir liderlik vardır' dedi.
NEDEN ADAY OLMADI?
Arınç, AK Parti kongresinde tekrar aday olmamasının nedenini şu ifadelerle açıkladı:
"Siyasette hangi kademeler varsa; parlamento içinde ve dışında bu görevlerde bulundum. 3 dönem meselesi ben meclis başkanıyken bir tüzük değişikliğiyle gerçekleşti. Etik olarak ve prensip olarak bunun doğru olduğuna inandım. Çünkü siyasetin dip yaptığı bir dönemde biz partimizi kurduk. Fakat ben 2011 seçimlerinde, 2015'i beklemeden dahi "Artık benim son dönemim, tekrar adaylığımı koymayacağım" demiştim. O zaman 3 dönem yasağı vardı ve bunu Cemil Çiçek'in tabiriyle "bir ayıpsız ayrılığa benzetmiştik" dedi. Verdiğim sözü ttutmam gerekir, ben böyle bir insanım.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...