HDP ve EMEP'ten seçim açıklaması

HDP ve EMEP'ten seçim açıklaması

POLİTİKA Haberleri

HDP ve EMEP ortak bir açıklama yaparak 7 Haziran'da olduğu gibi 1 Kasım'da da seçime birlikte katılacaklarını duyurdu.

HDP ve EMEP ittifakı 1 Kasım seçimlerinde de devam edecek. Levent Tüzel'in bakanlığı kabul etmemesinin ardından karşılıklı açıklamalarla gündeme gelen HDP-EMEP birlikteliğinin devam edeceği Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan'ın ortak imzalı açıklaması ile şöyle duyuruldu:

" Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Emek Partisi (EMEP) olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de demokratik haklar ve siyasi özgürlükler için yürüttüğümüz ortak mücadele konusundaki kararlılığımız devam etmektedir. Sadece bizlerin değil, bütün demokrasi güçlerinin de aynı kararlılıkla hareket etmesinin zorunluluğunu bir kez daha vurguluyoruz.

Bu anlayışla EMEP ve HDP olarak 1 Kasım'da yapılacak olan erken seçimlerde birlikte hareket etme kararı aldığımızı bütün kamuoyuyla paylaşıyoruz.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...