YSK'ya milletvekili adayları için dilekçe

/ Kaynak: AA
YSK'ya milletvekili adayları için dilekçe

POLİTİKA Haberleri  / AA

Uluslararası Çevre Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Akkuş,YSK'ya dilekçeyle başvurdu

 Uluslararası Çevre Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akkuş, "milletvekili adaylarının, akıl ve ruh sağlıkları bakımından bu göreve elverişli olup olmadıklarına dair belgeleri, ilgili kurum ve parti genel merkezlerine vermeleri" talebiyle Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başvurdu.
YSK önünde gazetecilere açıklama yapan Akkuş, noterlerden akılca malul olunmadığını açıkça gösterir resmi tabip, sağlık ocağı veya hastaneden alınacak sağlık raporu, avukatlardan yine sağlık raporu, şoför olacaklardan da 5 yılda bir psikoteknik rapor ve uyuşturucu kullanmadığına dair sağlık raporu istendiğini belirterek, ülkenin yönetimine talip adaylardan da sağlık raporu istenmesi gerektiğini savundu.
Akkuş, "Milletvekili adaylarının akıl ve ruh sağlıkları bakımından bu görev için elverişli olup olmadıklarını belirleyecek belge ya da belgeleri diğer belgelerle birlikte başta Yüksek Seçim Kurulu olmak üzere diğer ilgili kurumlara ve başvurdukları partilerin genel merkezlerine vermelerini bir vatandaş ve seçmen olarak talep ediyorum" ifadesini kullandı.
Osman Akkuş, açıklamasının ardından talebini içeren dilekçeyi YSK'ya teslim etti.
POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...