HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

PKK'lılara talimat veren HDP'li başkan aranıyor

Kaynak:
PKK'lılara talimat veren HDP'li başkan aranıyor

POLİTİKA Haberleri  / 

Şanlıurfa'da 28 Ağustos'ta iki polisi şehit eden PKK'lı terörist Erdal D. Suruç'ta yakalandı, HDP Eyyubiye İlçe Başkanı aranıyor..

Şanlıurfa'da Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nin çıkışında iki polisin şehit olmasıyla sonuçlanan silahlı saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı Erdal D. Suruç'ta yakalanarak gözaltına alındı. Zanlı Erdal D.'nin kendisine Suriyeli süsü vermek amacıyla sahte kimlik kullandığı anlaşılırken, eylemi organize ettiği iddiasıyla HDP Eyyubiye İlçe Başkanı HASAN Durbin hakkında arama çıkartıldı.
Milliyet'in aldığı bilgiye göre, 28 Ağustos'ta kent merkezinde önce Ak Parti Eyyubiye İlçe Başkanlığı, ardından Akabe Askeri Lojmanları'na saldırı düzenleyen PKK'lılar son olarak Balıklıgöl Devlet Hastanesi önünde nöbet tutan polis ekibine yönelik silahlı saldırı gerçekleştirmişti. Ekipte görevli iki polis memurunun şehit olmasıyla sonuçlanan olayın ardından başlatılan soruşturmanın ilk aşamasında, bombalı saldırıları gerçekleştiren YDG-H ve PKK örgütü üyelerinden biri yaralı diğeri de saklandığı yerde yakalanmıştı. Devam eden süreçte  polis dört örgüt mensubunu daha yakalamış toplam 6 şüpheli üç olayla ilgili tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.


Suriyeli süsü vermiş
Ancak, yapılan operasyonlarda hastane önündeki ekibe saldırıyı gerçekleştiren şüpheli yakalanamamıştı. Savcılık talimatıyla yürütülen soruşturmanın 2. aşamasında polis, önceki gün Erdal D.'yi Suruç'ta gözaltına aldı. Yakalandığı sırada kendisine Suriyeli süsü vermek amacıyla sahte kimlik kullandığı belirlenen şüpheli Erdal D.'nin; iki polisin şehit olduğu eylemde bizzat silahı kullanan örgüt üyesi olduğu tespit edildi. 


Terörist Erdal D. ile birlikte polis aynı operasyonda eylem öncesinde ve sonrasında yardım ve yataklık yaptıkları gerekçesiyle F.Y., M.T., T.Y. ve H.D adlı dört şüpheliyi daha yakaladı. Beş şüpheli, emniyetteki sorgu sırasında olayla ilgili tüm gelişmeleri anlatırken, HDP Eyyübiye İlçe Başkanı Hasan Durbin'in de adı karıştı. Durbin'in “eylem talimatı vermek, şüphelilere lojistik destek vermek ve başka ilçelerde de benzer eylemleri organize etmek” gerekçesiyle hakkında yakalama 
kararı çıkartıldığı öğrenildi.
 
2 saat süren iki ziyaret 
Soruşturma sırasında terörist Erdal D.'nin polisleri şehit etmesinin ardından hemen Suruç'a gittiği ve bir şüpheliye ait olan evde gizlendiği tespit edildi. Polisin bu bilgiye ulaşmasıyla birlikte başlatılan fiziki takip sırasında HDP Eyyübiye İlçe Başkanı Hasan Durbin'in, şüpheli Erdal D'nin bulunduğu eve iki kere gittiği ve 2 saate yakın görüşme yaptığı ortaya çıktı. 
Bu görüşmeler sırasında PKK grubunun Suruç İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik bombalı saldırı planlaması yaptığı anlaşıldı. Şüphelilerin bu amaçla Suruç İlçe Emniyet Müdürlüğü çevresinde keşif çalışması yürüttükleri de saptandı. Urfa'da yaşanan eylemlerle ilgili talimatların halen Mardin kırsalında bulunduğu belirlenen Reşat Kod adlı PKK yöneticisi tarafından verildiği ve HDP İlçe Başkanı Durbin'in de bu talimatlar sonrasında, tespit edilen hedeflere eylem planlamaları yaptığı ortaya çıkarıldı.

POLİTİKA
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...